Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Proč jsou tyhle telefony tak drahý? Má cenu kupovat?

Od: anonymmka odpovědí: 13 změna:
Stále narážím na tyhle telefony. Tak si tak říkám proč jsou tak drahý a zdá se to vyplatí. Já momentálně mám tel za 8000,- a teď mám vyhlídlí tel..s velkým displejem za 4000,- za kolik tak kupujete telefony? Nemyslím pro důchodce.
Proč jsou tyhle telefony tak drahý? Má cenu kupovat?

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

"...za kolik tak kupujete telefony?"

Já naposledy kupoval telefon za 1600 Kč (tehdy jsem ještě důchodce nebyl :-D). Umí téměř všechno, co potřebuju a funguje bez problémů už 12 let. Vydrží i poměrně hrubé zacházení (což je pro mě podstatné). Internet mám od začátku dobrovolně zablokovaný, nepotřebuju ho. Hry nehraju, foťák 2 Mb mi na dokmentování případných událostí stačí. Nemusím se bát, že mi ho někdo šlohne. Pomalu uvažuju o novém, přece jen začíná mít určité mouchy. Obávám se ale, že nic podobného už neseženu :(.

doplněno 07.08.22 16:42:

Na focení mám foťák, facebook nemám (považuju za zvrhlost), Idos by se možná někdy hodil, ale vzhledem k tomu, že hromadnou dopravu používám zcela výjimečně, není nutný. Možná bych uvítal navigaci, teď používám kapesní navigaci, do které už je ale problém sehnat aktuální mapy.

Jinak si také myslím, že pokud nemám nějaké speciální nároky, nebo nechci být za těžkého frajera ve společnosti, umí i levné mobily vše potřebné pro běžnou potřebu.

doplněno 07.08.22 16:46:

Ještě dodám, že mám ve starém mobilu za těch 12 let sice už 3. baterii, ale dobíjím maximálně 2x za týden.

anonymmka
hodnocení

Já já teda fotím hodně mobilem. A internet využíván Facebook. Hledání spojů idos. Atd .
Ale i tak si myslím že telefon za 5000,- umí i to co telefon za 30000,-

hodnocení

2x

Telefony si kupuju tak do 3 tisíc. Ale ne že bych je měnila nějak často. Ten poslední mám 4 roky.A dokud nechcípne, tak jej měnit nehodlám. Nechápu jak někdo může dát tolik peněz za mobil. Vždyť ten drahej dělá stejnou službu jako ty levnější. Možná líp fotí, ale to je vše.

anonymmka
hodnocení

Ještě dodám ten telefon za 8000,- je už dneska úplně v háji.
jd

Hlavne jsem neslysel o Androidu, na ktery vychazi 6 let aktualizace. Dostanes tak 2 a nazdar. Nebo se pletu?

A drahy jsou, protoze maji HW parametry (to je neco, co bezneho frantu uzivatele - bfu - vubec nezajima) ve sve dobe TOP.

Za me je dulezita: bezpecnost, podpora, spolehlivost.

Jednom mi telefon vydtzel i 8 let.

U řady S22 je slíbena aktualizace systému Android 4x a bezpečnostní záplaty 5 let. To je slušné, ovšem ta cena také.

meta
hodnocení

0x
Za telefon dávám do 20tis. Po telefonu chci aby fungoval spolehlivě a svižně i po 2 letech, kvalitně fotil, měl IP ochranu a kvalitní zpracování. Nadruhou stranu jsem za 20 let nerozbil žádný telefon ani displej. Dětem bych nikdy takhle drahý přístroj nekoupil a bohatě si vystačí s telefony do 8tis.
anonymmka
hodnocení

Já dobijim dvakrát denně. Tel za 8000,- ale už ho mám 4 roky . Vyplacám baterku písničkáma.
inspa*
11.08.22 17:23
smazat

mathew
hodnocení

0x

Když to bude mít funkce, kterými mne přesvědčí tak za to klidně o 30 tisíc víc než za současný telefon dám. Ovšem větší úložiště a RAM mně rozhodně za ty prachy nestojí, když to má ještě k tomu jenom IP68.

neznama
Asi tak :D

neznama
hodnocení

0x
Takhle- už to, že je to Samsung je pro mě značka toho že se tomu mám vyhnout obloukem ono celkově se Samsung nevyplatí kupovat(když se vezme že třeba iPhone 7 z roku 2017 se neseka a a Samsung galaxy z roku 2022 se po 10 minutách projížděni tiktoku rozpálí tak na 100°C, vím to protože tento typ má moje mamka) ale třeba znám lidi který mají mobil za 600 Kč z bazaru a funguje tak 100x líp než Galaxy s22 ultra...
re4zon
Tak diky, ze nam tu po roce od dotazu sdelujes naprosto nevypovidajici zkusenost. Uz jen cumeni na tiktok o necem vypovida.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]