Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lednice - vypukla zadní stěna lednice

Od: premyl
Dobrý den... před 14 dni jsme odmrazili lednici a odjeli pryč na dovolenou. Lednici jsme nechali vypnutou. Po příjezdu byla zadní stěna lednice vypukla, myslím zevnitř... samozřejmě nechladí...nesetkal se někdo s tímto problémem a vůbec co se stalo... díky za každou radu či odpověď

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jd
hodnocení

0x

Takže jste jí od mrazili a odpojili od elektřiny, ano? Tak to mi nějak nedochází, jak by se to mohlo stát...

Tam má vzadu ještě trubičkové žebřík (kondenzator ktery hreje) a nebo už je celá opláštěná zvnějšku a hraly bocni steny zvnejsku?

Lednice - vypukla zadní stěna lednice

premyl
hodnocení

Přesně jak říkáte...taky mi to není jasný... žádná námraza a odpojeno od elektriky...
jd

Po celou dobu dovolené a jak jste přijeli tak už to bylo vyboulené anebo až po zapnutí se to vyboulilo

neuvedl jste tip chladničky, ani ten typ kondenzátoru jestli je černý trubkový zezadu a nebo kondenzátor ve stěnách

premyl
hodnocení

Omlouvám se... máme v zadu žebrování takže klasika...jinak se to stalo v průběhu dovolené...ale jak říkáte při vypnutém stavu a odpojeno od elektriky
jd

Takže hádám, že to vypuklo v místě výparníku v chladničce, jsou tam vidět trubičky a / nebo dříve tam byla námraza od chladu?

Pouze spekulují, ale z nějakého důvodu, možná přehřátím? Tam prasklo v nejslabším místě výparník... a chladivo uniklo pryč. Poněkud nepravděpodobné, ale jak jinak by se to mohlo stát, když to bylo odstavené, možná tam byla Res a jak jste to vypli, zvrhlo to, s hnilo to... myslel jsem že by to mělo být Mosazné, ale jeden nikdy neví... bez prověření stavu chladivá, a okruhů, jsou to jenom hypotézy (snad někdo bude chytřejší)..

to má jeden kompresor pro mrazák i chladničku? Nebo dva oddělené kompresory a okruhy?

premyl
hodnocení

Dva jelikož mrazák funguje a lednice ne... každopádně budeme kupovat novou... přesto jsem chtěl být aspoň trochu v obraze... mockrát Vám děkuji za ochotu a čas...

erika
hodnocení

0x
Stalo se nám na chatě naprosto totéž.Lednice Beco.
thetruth

Stalo se nám to teď taky. Beko lednice - 14 dní vypnutá/odmražená/vysušená/vyčištěná, zadní stěna jako by zevnitř "vybouchla". Beko už ne.

irika
hodnocení

0x
Přijeli jsme teď z dovolené, lednice byla 3 týdny vypnutá, odpojená, otevřená. A to samé. Zadní vnitřní strana vypoukla dovnitř tak, že to vyrazilo poličky. Zapnout jsem to nezkoušela, vypadá to děsivě. 8 let stará Beko, dosud bez problémů. Nechápu, jak lednici vypnutí může ublížit.

pavel357
hodnocení

0x
U lednice Beko se mi stalo to samé. V pravém horním rohu se vnitřní zadní stěna nafoukla, vyrazila poličku. Lednice půl roku vypnutá, odstavená funkční. Před 2 měsíci to tam nebylo, pořád vypnutá. Vypadá to, jako by to něco tlačilo, nejde zamáčknout zpět
belus

Moj technicky rozum hovori,ze sa asi dostala nejaka vodna para do medzistenia.Pokial to bolo zamrznute ,objem tej zmesi v pohode.Akonahle sa to vyplo,zohrial sa ten"vzduch" zvacsil sa objem a vydulo tie plechy. Asi tie BECO chladnicky maju nejaky problem tesnenia medzi vonkajsim a vnutornym plechom.Len to musi byt asi jednocestna "diera" Je tam asi spatny ventil. To je iba moj pohlad na problem. Co vy na to borci?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]