Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lednice - vypukla zadní stěna lednice

Od: premyl odpovědí: 8 změna:
Dobrý den... před 14 dni jsme odmrazili lednici a odjeli pryč na dovolenou. Lednici jsme nechali vypnutou. Po příjezdu byla zadní stěna lednice vypukla, myslím zevnitř... samozřejmě nechladí...nesetkal se někdo s tímto problémem a vůbec co se stalo... díky za každou radu či odpověď

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jd
hodnocení

0x

Takže jste jí od mrazili a odpojili od elektřiny, ano? Tak to mi nějak nedochází, jak by se to mohlo stát...

Tam má vzadu ještě trubičkové žebřík (kondenzator ktery hreje) a nebo už je celá opláštěná zvnějšku a hraly bocni steny zvnejsku?

Lednice - vypukla zadní stěna lednice

premyl
hodnocení

Přesně jak říkáte...taky mi to není jasný... žádná námraza a odpojeno od elektriky...
jd

Po celou dobu dovolené a jak jste přijeli tak už to bylo vyboulené anebo až po zapnutí se to vyboulilo

neuvedl jste tip chladničky, ani ten typ kondenzátoru jestli je černý trubkový zezadu a nebo kondenzátor ve stěnách

premyl
hodnocení

Omlouvám se... máme v zadu žebrování takže klasika...jinak se to stalo v průběhu dovolené...ale jak říkáte při vypnutém stavu a odpojeno od elektriky
jd

Takže hádám, že to vypuklo v místě výparníku v chladničce, jsou tam vidět trubičky a / nebo dříve tam byla námraza od chladu?

Pouze spekulují, ale z nějakého důvodu, možná přehřátím? Tam prasklo v nejslabším místě výparník... a chladivo uniklo pryč. Poněkud nepravděpodobné, ale jak jinak by se to mohlo stát, když to bylo odstavené, možná tam byla Res a jak jste to vypli, zvrhlo to, s hnilo to... myslel jsem že by to mělo být Mosazné, ale jeden nikdy neví... bez prověření stavu chladivá, a okruhů, jsou to jenom hypotézy (snad někdo bude chytřejší)..

to má jeden kompresor pro mrazák i chladničku? Nebo dva oddělené kompresory a okruhy?

premyl
hodnocení

Dva jelikož mrazák funguje a lednice ne... každopádně budeme kupovat novou... přesto jsem chtěl být aspoň trochu v obraze... mockrát Vám děkuji za ochotu a čas...

erika
hodnocení

0x
Stalo se nám na chatě naprosto totéž.Lednice Beco.
thetruth

Stalo se nám to teď taky. Beko lednice - 14 dní vypnutá/odmražená/vysušená/vyčištěná, zadní stěna jako by zevnitř "vybouchla". Beko už ne.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]