Nejste přihlášen/a.
Rád bych poprosil o radu, neboť určitě někde dělám chybu, jen nevím kde. Mám televizi Sony KD-49FX8577 ke které je připojena satelitní parobola s dvojnásobným quad LNB. Naladěný je Skylink a veškeré programy jsou naprosto perfektní. Nyní jsem se pokusil připojit do slučovače TV anténu - viz přiložené schéma. Všechna vedení jsou provedena kvalitním koaxiálním kabelem, který byl několikrát proměřený. Satelitní cesta je 100% funkční a naTV se digitálně naladí všechny satelitní kanály (Skylink). Analogové ladění však nenajde ani jediný TV kanál. Zkoušený byl vysílač Háj (Aš) – vzduchem cca 4km a pak také vysílač Zelená hora (Cheb) – vzduchem cca 25km. Ani v jednom směru se nenašel jediný kanál a při ladění byl vidět jenom šum a ani náznak nějaké stanice. Poraďte mi prosím, kde dělám chybu
Díval jsem se na popis vaší TV, má DVBT2 (H.265) tuner, tak je potřeba ladit digitální pozemní vysílače.
To vím. Televizor, dle technické specifikace, disponuje tunerem DVB-T2. Jak tedy připojit anténu, resp. naladit kanály DVB-T2? Teoreticky SetTopBox tedy nepotřebuji. Do druhého satelitního vstupu (SUB) dle mého soudu anténu připojit nemohu, neboť se zde nachází napětí pro LNB (13-19V) a pokud se nepletu, tak dipól se chová pro SS napětí jako zkrat. Mám tedy obavy, abych nezničil napájení pro LNB.
To jsem nezkoušel ale zkusím. Nezkoušel jsem to proto, že pokud spustím digitální ladění, tak mi to kompletně rozháže pracně sestavený seznam digitálních kanálů a u tohoto televizoru není jiné řešení, pokud člověk chce srovnat pořadí kanálů podle svého, než je nahrát na flashku, v počítači jejich pořadí upravit a zase nahrát zpět. Trvá to docela dlouho, ale jde to. Zkusím ještě to digitální ladění,
To nikoho nezajímá co má za anténu a zda je uvnitř symetrizační člen a nebo předzesilovač se symetrizačním členem?
Pokud je tam předzesilovač a po trase ho nikde nenakrmil napájením, tak se anténa chová jako s přestřihnutým coaxem. Signál přes mrtvé polovodiče zesilovače prostě neumí projít!
Kdyby tam byl ant. zesilovač, určitě bych se s tím ve schématu pochlubil. U mne není, vzhledem ke vzdálenosti vysílačů, třeba a byl by spíše na škodu. Problém je však již vyřešen. Nejen, že bylo třeba skutečně zapnout digitální ladění (to byl opravdu můj velký prů... ), ale navíc, aby se televizor přepnul do režimu dvou tunerů, tedy satelitního a zároveň zapnul i DVB-T, tak si představte, že záleží na pořadí připojení vstupních kabelů. Tedy napřed připojit SAT a potom anténu. Ono to totiž v návodu k té televizi napsáno je, ale zároveň nutnost toho pořadí v návodu vyvrací v případě jednokabelového svodu od slučovače - což je můj případ a proto jsem to nebral v potaz. V okamžiku, kdy jsem z televizoru odpojil kabely a připojil v pořadí 1. SAT -> 2. anténa, tak DVB-T tuner okamžitě naběhnul a naladil 48 kanálů. Sice jsou všechny německé, ale to už bude jenom hraní se směrem antény. Ta co mám, tedy EM-16LTE má poměrně úzký přijímací úhel a silné německé vysílače jsou prakticky nadohled.
Děkuji tímto Vám všem za snahu a ochotu a přeji hezký zbytek dne
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.