Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vrácení nového iPhonu do 14 dnů

Od: od odpovědí: 12 změna:
Dobrý den,
Vím že by se zboží mělo dát vrátit běžně do 14 dnů, odstoupit od smlouvy atd. Jen se chci ujistit, protože jsem si chtěl udělat radost a zkusit přejít poprvé v životě na iOS...
Věc se má tak, že jsem utratil 30 tisíc za nový iPhone, sluchátka a další příslušenství, šetřil jsem dlouho... No a po několika dnech používání a zkoušení jsem zklamaný, opravdu hodně až frustrovaný, z prostředí iOS, i drobností jako že nikde není tlačítko "zpět" atd. Já vím jak to zní, ale opravdu to nedokážu zkousnout.
Chtěl bych telefon se vším všudy vrátit, hodit do továrního nastavení samozřejmě, zabalit do originál krabičky, všecko jak má být. Jen mám nervy, že mi ho zpátky nevemou a nevrátí peníze... musí mi prodejce, v tomto případě iStores, vrátit celou částku? Nebo bude někde háček? V obchodě přímo mi tam ještě nalepili ochranné sklo na display a další 3600 mě stálo pojištění proti poškození na rok... mám nárok na vrácení i tohoto? Samozřejmě je v krabičce třeba utržený takový ten šperhák na vystrčení slotu na SIM, ten jinak vyndat nešel atd...
Opravdu mám obavy u takto drahé věci, jestli nebude nějaký zádrhel, i když je telefon vlastně netknutý, prosím řekněte mi někdo že mám právo na vrácení peněz v rámci odstoupení od smlouvy do 14 dnů, nebo maximálně srážky pár stovek za rozbalenou krabičku... příště si to rozmyslím pořádně, poučení... :(

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Nárok na odstoupení od kupní smlouvy do 14ti dnů máte pouze v případě nákupu přes internet. Jelikož dle komentáře byl telefon koupen na prodejně, nárok na žádné vrácení nemáte.

hodnocení

2x
Kupovals na netu nebo v kamenném obchodě?
od
hodnocení

Ahoj, bylo to osobně v kamenném obchodě, asi po 20 minutovém rozhovoru a prezentaci s prodavačem no...
Tak to je dost smůla. Kamenný obchod to nemusí do čtrnácti dnů vzít zpátky. To jen internetový obchod.
Jedině se v obchodě zkusit domluvit. Třeba to vezmou zpátky. Samozřejmě, asi za to budou chtít nějakou zlatku. Ale záleží jen na obchodníkovi, zda-li vezme zpět, či nikoliv.
Pokud tam je chlap, vezmi s sebou vyvinutou kamarádku s velkým výstřihem a krátkou sukní.

hodnocení

2x

Musíte se domluvit s prodejcem. Bude to jen jeho dobrá vůle, jestli vám mobil vezme zpátky, nárok na to nemáte. Pouze při nákupu přes internet, jak píšou ostatní.

od
hodnocení

Tak to jsem nechtěl slyšet, achjo... je možnost že to velký prodejce jako je iStores nebude chtít vzít?... fakt nevím co dělat, to me tedy znervoznilo dost...

hodnocení

0x
Jak tady již bylo několikrát řečeno , vzít Vám to nemusí , ale můžou . Osobně bych ale počítal s tou horší možností a nakonec s tím , že ho budete muset prodat na netu
Mario

hodnocení

0x

A nechcete to ještě zkusit a zvyknout si...jinač proděláte kalhoty.Už dávat takový "prachy" za telefon(obyčejné spotřební zboží za 2 roky bez hodnoty) pokud ho nutně nepotřebujete k práci a bude Vám sloužit a vydělávat byla velká hloupost.Ale co už moralizovat nebudu.

Já myslím že Vám ho vezmou zpět ale budou prskat a fnukat a brečet a nabídnou Vám podstaně ! nižší částku proti prodejní.Vy na to skočítě a oni si to pak přebalí jako nové a věřte že na to mají prostředky a dovedou to a nikdo nic nepozná.Ale Vám řeknou že to nejde a je to v háji.

Takže proděláte třeba 20% cca 6-7 tis plus si zase musíte koupit nějaký nový telefon.

Já bych si zkusil zvyknout jako první věc vše je o zvyku.Nebo zkusit dát inzerát ale to zase Vám nikod plnou cenu nedá a musíte jít hodně s cenou dolů kooor když to stojí takovou raketu.

molly
hodnocení

0x
Tak hlavně vrácení do 14 dnů se týká zboží NEPOUŽITÉHO. Maximálně rozbaleneho. Jak si to jako představujete? Že někomu dalšímu prodají použitý kus? To by vám nevadilo na místě toho kupujícího? Nebo to má obchod prodat jako bazar a tratit na tom? Myslíte, že si koupím šaty, vezmu jednou na sebe, zjistím že mi nejsou pohodlné a vrátím je?
re4zon
Neradit prosim kraviny a nesrovnavat saty a telefon. Predstavuje si to spravne, akorat nevi, ze to plati jen pri uzavreni smlouvy na dalku. Vyzkouset ho muze po dobu 14 dnu libovolne a co s tim obchod pak udela neni vec zakaznika.
molly
Kravinu píšete vy. Pletete si termín zkoušet a používat. Zkoušet = v rozsahu takovém, jako by vám bylo umožněno v obchodě. Vyšší rozsah už je používání, nikoliv zkoušení. Žádný obchod vám neumožní sundat z telefonu originál obaly, nalepit sklíčko, dát do něj kartu, simku, spustit SW... Všechno toto je používání! I takovou věc můžete přes e shop vrátit, ale strhnou vám adekvátní částku za používání!
re4zon
Tak az najedete JEDEN pripad, kdy obchod ponizil hodnotu zbozi kvuli vlozeni simky, spotrebitel se branil a organy to posvetily, prijdte o nem poreferovat. Nic takoveho samozrejme neplati. Spotrebitel musi mit moznost si overit vlastnosti zbozi. To u vypnuteho telefonu s nalepenou folii s logem pujde dost tezko. A mimochodem, i kamenny obchod by mel spravne predvest zbozi i v obchode. Tzn treba klidne prinest zabalenou televizi ze skladu, zapojit ji a zapnout.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]