Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výběr kamery do bytu

Od: heterak® odpovědí: 19 změna:

Potřebuji poradit s výběrem kamery do bytu.

Doma mám internetové připojení kde vede kabel z chodby přímo do mého noteboku.

Viděl bych to teda tak,že u notebooku se dá krabička do které půjde přívod UTP. Jeden kabel půjde do notebooku a druhý kabel půjde do kamery.

Tedy bez wifi.

Existuje něco takového?

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Jo, existuje. Jsou to IP kamery, které mají smartphone aplikace pro vzdálené sledování na mobilu nebo NTB, popřípadě dokonce ovládání a obousměrné audio. Ovšem je nutno dodat, že je potřeba zajistit nějaké externí úložiště záznamů, buď vlastní server mimo hlídaný objekt nebo cloud. Záznam na notebooku umístěného doma bude jaxi nahouby, když jej zloděj čmajzne jako první věc, která ho napadne.

alza.cz/...

jd
hodnocení

0x

Dal jsi se na OnlyFans?

To hlavni, jak kameru chces provozovat jsi neuvedl. Mas pevnou verejnou ip adresu anebo budes sve privatni videa streamovat pres prostrednika?

jd
hodnocení

0x

Dal jsi se na OnlyFans?

To hlavni, jak kameru chces provozovat jsi neuvedl. Mas pevnou verejnou ip adresu anebo budes sve privatni videa streamovat pres prostrednika?

anebo nahravat na privatni recorder?

ps: LAN nebo WLAN, to je prece uplne jedno, ne? Nepodstatne.

circleview

" LAN nebo WLAN, to je prece uplne jedno, ne?" Obávám se, že ne, protože se rapidně sníží množství kamer na výběr, WIFI je u bytových první volba :(

jd

ja pamatuju SD kamery, ktere mely standardne LAN + WLAN a nestaly raketu (ale treba 45$ ale to jsem nakupoval od vyrobce z PRC). Kazdopadne ochota rezidentu "neco vrtat" byla vzdy limitne blizka nule a tak usetreny 1$ za konektor a chip dava smysl. Ale jiste pujde vybrat kamera s LAN, jen bude o neco drazsi, protoze na doma to nikdo nechce.

hodnocení

Potřebuji kameru do bytu k vůli identifikaci případnýho zloděje.

Takže aby měla detekci pohybu a v případě nějakého pohybu se tento záznam někam ukládal.

Zároven by bylo dobré,abych také na tuto kameru nakouknul z telefonu i v případě kdy nebude v bytě žádný pohyb.

jd

Aha, no to ti hodne pomuze video zlodeje v kukle

jd
01.08.22 15:10
Výběr kamery do bytu
hodnocení

Vaše odpověd mi hodně pomohla.

Mám podezření že mi chodí někdo do bytu když nejsem doma,proto ta kamera. Kuklu mít nebude.

jd

Ze by ex? Na ro prece staci vymenit vlozka. A proc ten kabel? Jak spatne zadani tak spatne reseni...

Na jednorazovou akci by asi stacil stary telefon a vhodna aplikace. Pripadne mrkni na Netatmo,

hodnocení

0x

Měl jsem možnost vyzkoušet TP-Link C200. Můžu potvrdit, že fungují dobře, na první zapojení. Měl jsem je připojené přes WiFi, takže měly připojené jen napájení. Jako monitor slouží telefon, záznam je na kartu uvnitř hlavičky. Mají noční vidění, obousměrnou hlasovou komunikaci, reagují na pohyb. Motorky jsou velmi tiché, otáčení je ale pochopitelně vidět.

hodnocení

Tak nakonec sem se rozhodl že koupím budík se skrytou kamerou. WiFi HD kamera v /...

Potřebuji ale tedy nějaký router-wifi ale nevím jaký.

Jednou sem cosi kupoval ale nějak se mi to nepodařilo s notebookem spárovat.

Jak sem již psal,mám kabel utp tažený z chodby do bytu přímo zapojený do notebooku. Potřebuji tedy tento přívodní kabel utp zapojit do routeru-wifi a aby mě fungoval jak notebook tak onen zminovaný budík s kamerou.

Poradíte tedy jaký router-wifi koupit?

Děkuji

1280x720 při 15 FPS *bzum* O kvalitě snímače si iluze nedělám. Za ty prachy...

To už jsi tam mohl postavit mixér a natáčet to na něj.

Router běžně dnes dostupný, třeba nějaký model od TP Link.

Tady máš za stejné peníze lepší kameru.

alza.cz/...

hodnocení

1280x720 při 15 FPS

A co je na tom špatného?Já to nebudu mít nasměrovaný na fotbalový zápas. Nebo to i při normální chůzi bude pohyb sekavý či rozmazaný?

A rozlišení si myslím že je dostačující. Nebudu záběry promítat na velkoplošné televizi jako celovečerní film.

hodnocení

Bude prosím tento wifi router fungovat? Vůbec tomu nerozumím. Je tolik typů a druhů aby se v tom prase vyznalo. TP-Link Archer C2/...

jd

Mel by, tp link je asi jako wartburg mezi auty, lowcost´ ale staci.

@heterak

Tak se podívej. Jestli vnímáš 15 fps jako plynulý pohyb, tak máš něco s očima a přenosem do mozku. 30 fps je nejnižší hodnota, mně se to tam trochu maže. Při 60 fps to vidím plynule. Nastav si tam rychlost 250 pixelů za sekundu

devicetests.com/...

A ještě. Jistě, že to nebudeš promítat na televizi. Ale pokud budeš chtít při identifikaci osoby nebo děje obraz zvětšit, tak z toho budeš mít pěknou mazaninu.

Můžu vědět, co tě vede k tomu, že nechceš za stejné peníze kameru s dvakrát vyšším rozlišením?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]