Nejste přihlášen/a.
Potřebuji poradit s výběrem dobrého holícího strojku na tvář.
Měl sem již několik druhů,ale snad každý trhal,škubal,prostě holení byl porod.Po čase si na to člověk nějak zvykne a navíc pochytí určitý fígle,aby to "neškubalo",ale stejně za pár měsíců už tyto fígle nepomohou.
Holení mně navíc vždycky trvá min.půl hodiny.
Máte někdo typ na opravdu dobrý holící strojek?
Rozlišit zda mokré nebo suché holení - podle mých zkušeností dost záleží na tom jak vám vousy rostou - mně například v jednom místě dělají takovou spirálu, a to je žiletkovým strojkem dost bolestivé. Takže záleží na tvrdosti a směru růstu vousů.
Suché holení - nekupovat levné šmejdíky od vietnamců a číňanů. I když to jsou často okopírované věci od firem Philips nebo Braun, zpracování a hlavně kvalita ostří a kvalita membrány je někde úplně jinde. Dokonce i ten originální strojek kupříkladu Philips je k nepotřebě když do něj dáte "ekvivalentní" frézky z Číny (osobně vyzkoušeno). Jestli zvolit rotační nebo vibrační frézku opět neporadím, podle mého názoru není vibrační fréza vhodná pro delší vousy (méně časté holení) a pro vousy rostoucí podivnými směry.
Tento: datart.cz/... používám a je famózní, oholí opravdu i týdenní strniště.. Cena je vysoká,ale oproti tomuto: tsbohemia.cz/... který jsem měl před ním, ja to jako nebe a dudy.
Jaj tak to je už opravdu velká cenová palba Já si kupuju strojky v rozmezí 1000-2000kč.
Tedka sem do toho chtěl dát tak max 4000kč.
Ale toto už je opravdu hodně
To jsem si také říkal, něco max. do 3 - 4 tis a nakonec to dopadlo tak, že jsem musel vzít ten jejich nejlepší model, protože jejich ostatní levnější modely nestály za nic. Tahaly, trhaly, škubaly, měl jsem podrážděnou pokožku, kdežto s tímto, to je pohádka. Možné je to tím, že mám dost tvrdé vousy.
vibrační (typicky Braun) - holí velmi jemně, problém v případě již delších vousů, dražší strojek i náhradní planžety
rotační (typicky Philips) - holí hruběji, lépe zvládá delší přerostlé vousy, levnější strojek
Takže buď se holit častěji s Braun, nebo napřed delší vousy s Philips a zakončit nahladko s Braun.
Stačí strojky mezi 900 Kč až 1500 Kč, co se týká základního holení.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.