Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výběr holícího strojku na tvář

Od: heterak® odpovědí: 7 změna:

Potřebuji poradit s výběrem dobrého holícího strojku na tvář.

Měl sem již několik druhů,ale snad každý trhal,škubal,prostě holení byl porod.Po čase si na to člověk nějak zvykne a navíc pochytí určitý fígle,aby to "neškubalo",ale stejně za pár měsíců už tyto fígle nepomohou.

Holení mně navíc vždycky trvá min.půl hodiny.

Máte někdo typ na opravdu dobrý holící strojek?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Rozlišit zda mokré nebo suché holení - podle mých zkušeností dost záleží na tom jak vám vousy rostou - mně například v jednom místě dělají takovou spirálu, a to je žiletkovým strojkem dost bolestivé. Takže záleží na tvrdosti a směru růstu vousů.

Suché holení - nekupovat levné šmejdíky od vietnamců a číňanů. I když to jsou často okopírované věci od firem Philips nebo Braun, zpracování a hlavně kvalita ostří a kvalita membrány je někde úplně jinde. Dokonce i ten originální strojek kupříkladu Philips je k nepotřebě když do něj dáte "ekvivalentní" frézky z Číny (osobně vyzkoušeno). Jestli zvolit rotační nebo vibrační frézku opět neporadím, podle mého názoru není vibrační fréza vhodná pro delší vousy (méně časté holení) a pro vousy rostoucí podivnými směry.

lubosnovak
hodnocení

1x

Tento: datart.cz/... používám a je famózní, oholí opravdu i týdenní strniště.. Cena je vysoká,ale oproti tomuto: tsbohemia.cz/... který jsem měl před ním, ja to jako nebe a dudy.

hodnocení

Jaj tak to je už opravdu velká cenová palba :( Já si kupuju strojky v rozmezí 1000-2000kč.

Tedka sem do toho chtěl dát tak max 4000kč.

Ale toto už je opravdu hodně :(

lubosnovak

To jsem si také říkal, něco max. do 3 - 4 tis a nakonec to dopadlo tak, že jsem musel vzít ten jejich nejlepší model, protože jejich ostatní levnější modely nestály za nic. Tahaly, trhaly, škubaly, měl jsem podrážděnou pokožku, kdežto s tímto, to je pohádka. Možné je to tím, že mám dost tvrdé vousy.

hodnocení

1x

vibrační (typicky Braun) - holí velmi jemně, problém v případě již delších vousů, dražší strojek i náhradní planžety

rotační (typicky Philips) - holí hruběji, lépe zvládá delší přerostlé vousy, levnější strojek

Takže buď se holit častěji s Braun, nebo napřed delší vousy s Philips a zakončit nahladko s Braun.:-D

Stačí strojky mezi 900 Kč až 1500 Kč, co se týká základního holení.

hodnocení

0x
Při holení elektrikou vyzkoušej vodu před holením. Stáhne kůži, napřímí chlupy a ulehčí klouzání strojku takže si člověk nespálí hubu. Bohužel nejlepší voda co se prodávala z trhu zmizela a tak je k sehnání už jen Winsdor ale lepší něco než nic. K sehnání třeba v Teta drogerii. Já že mám fousy jako hřebíky používám na holení zastrihovač od Phillipsu a teprve pak když je to potřeba ještě prejedu bradu do hladka strojkem s frézama. Bez předholení zastrihovačem se vždycky po holení osypu.

hodnocení

0x
Kupuji už asi 20let jen philips. Frézkový, cena kolem tisícovky - v akci běžně i 700 a nemám se škubáním problém. Holím se jednou za dva až tři dny. Dost záleží na způsobu holení. Při delším vosu když to nechám víc zarůst je lepší začít holit opatrněji - ve směru po chlupech, pak už normálně. Pokud se holím třeba už po těch dvou dnech, jezdím po tváři normálně. Vousy mi rostou spíše rychleji. Hlavně nekupovat levné/neznačkové strojky. Minule jsem zkusil dobře vypadající z lidlu a škubal jak prase i při každodenním holení. Pácl jsem ho do koše. Hladčeji oholí planžetový braun, ale hůř bere pod bradou a planžeta má menší výdrž oproti frézkám - začne se pak trhat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]