Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výměna nabíjecího konektoru u tabletu

Od: vili odpovědí: 9 změna:
Dobrý den,
mám straší tablet, kde již delší dobu laboruju s nabíjením, kdy podepírám kabel u konektoru aby se vůbec nabíjel.
Teď se mi však tablet vybil úplně a nemohu najít tu vhodnou polohu, kdy dobíjí a tak jsem se rozhodl konektor vyměnit.
Po otevření tabletu si nejsem jistý jak tu desku s konektorem demontovat.
Po odšroubování šroubků od desky nejde deska zvednout, vede dolů sběrnice, která je nejspíš přilepená. Je to v části fotky vlevo nahoře od toho čtverce.
Je to možné se k tomu konektoru šetrně dostat a vyměnit ho?
Děkuji

Výměna nabíjecího konektoru u tabletu
Výměna nabíjecího konektoru u tabletu #2

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Který typ to je? Tab A3500-FL? Nebo některý z dalších? Třeba Tab A7-40, TB3-710F, S 50000-F? Nebo jiný? Dejte info. Jinak skoro každý propoj, sběrnice je na konektorech. Vše se dá rozebrat, něco je trochu přilepené...chce to trochu znát nebo stačí i návod. Je to vše na stejné brdo, noťas, mobil, tablet... Opatrně, ať neuděláte více škody, než užitku...dejte typ, pak dál...
doplněno 01.08.22 10:48: Více

youtu.be/...
vili
hodnocení

Je to tablet Lenovo model L13D1P31
Tak to je označení baterie, ale typ tabletu? Baterie google.com/...
vili
hodnocení

Aha, našel jsem krabici od tabletu, je tam Lenovo TAB A7 , A3500-FL.
To video by mělo být ono?
vili
hodnocení

Zvládnu to i doma když mám pouze mikropajku?
Na tom videu ten konektor nejprve nahřívá nějakou horkou pistolí?
Nejprve ho musím dostat z desky ven a pak ho zkusit koupit.
Poradili by jste mi?
Tak jsem se videem strefil do typu tabletu (to je tedy krkolomná věta!) Zkuste vyndat desku podle videa, pak to chce malou horkovzdušnou pistoli s regulací teploty výstupního vzduchu... No, a pak nový konektor; je tam který typ, USB mikro? Bude to vaše zkouška, zda to zvládnete...a zda tablet bude opět fungovat. Pokud opravíte zdárně, vyměňte i baterii, typ znáte... má už něco za sebou...
vili
hodnocení

Ano trefil jeste se správně, je to tam krásně vidět.
DPS mám již vyndanou, ale malou horkovzdušnou pistoli nemám, šlo by to něčím jiným nahradit? Pájkou to nemohu nahřát?
Pak mě zajímá, co za pastu tam před tou horkovzdušnou pistolí nanáší? Mám jen tekutý flux jestli to může být?
Díky

hodnocení

1x
Zdravím , proč to nedáte do servisu? Sice už není v záruce , ale tam kde jste ho koupil ho určitě opraví . Raději se do toho nepouštějte , když přesně nevíte . Můžete si to zničit . Hezký den
Mario

prik
hodnocení

0x

Možná zrovna k tomuto tabletu jsem zakoupil konektory. Tady se těžko sežene. Pak mi došlo, že problém s nabíjením byl vždy v kabelu. Stačilo vyměnit kabel a jelo to dál.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]