Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vada objektivu Laowa?

Od: mic odpovědí: 2 změna:
Dobrý den. Zakoupil jsem si na zahraničním e-shopu použitý objektiv Laowa 9mm/ F 2,8 pro Canon EF - M a chtěl jej používat na své bezzrcadlovce Canon M6 mark II. Po nasazení ale když jsem chtěl pořídit záběr se nic nestalo a fotoaparát nesecvaknul spoušť. Při namáčknutí objektiv neostří, jelikož je manuální, ale pokud otáčím ostřícím obvodem, tak na displeji aparátu je dobře vidět, že objektiv v manuálním režimu přeostřuje dobře a stejně tak pokud v menu nastavím zvýrazňování ostřících ploch, tak je na displeji vidím zvýrazněny. Bohužel ale při zmáčknutí spoustě fotografii přesto nepořídím. Pokud nasadím na tělo jiný objektiv (třeba Sigmu) tak vše perfektně jede a hlavně se mi na displeji i ukazuje hodnota F, což u Laowy není a tam se ukazuje F 00 (viz. přiložené fotografie) Je objektiv vadný nebo mám jen nějak přenastavit aparát? Děkuji předem za radu.
Vada objektivu Laowa?
Vada objektivu Laowa? #2

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Možná by pomohlo přenastavit foťák do úplného manuálního režimu.

hodnocení

0x

Že foťák neukazuje hodnotu F je snad logické, když je objektiv plně manuální a bez kontaktů. Z čeho by bral foťák hodnoty clony?

Fotoaparát neznám, ale to že nefotí může být způsobeno tím, že přístroj má zřejmě detekci kontrastního ostření a pokud vyhodnotí že není zaostřeno, tak nespustí spoušť. Pokud jsi se nepokoušel vyfotit nic jiného, než tuhle zeď, tak se ani nedivím, kontrastní ostření nemá co porovnávat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]