Nejste přihlášen/a.
Zase další, který si myslí, že čím víc zooooooooommm, tím víc adidas. Jestli chceš dvoustovkou fotit "něco hezkýho, co je daleko" tak mám pro tebe zklamání. Možná to přiblížíš, ale hezká fotka to nebude. Až budeš zoom vnímat jako nástroj perspektivy a ne jen přibližování, tak to pochopíš. Tímto svým dosavadním myšlením ovšem k tomu nedospěješ. Dlouhým sklem můžeš fotit zvířata, odpíchnuté od okolí, tam na perspektivě u pár decimetrů širokého objektu tak nezáleží. Ale loď nebo skálu? Takže rada zní: kup si druhý objektiv klidně z bazaru, nějaký normální 24-85 nebo i ten 18-105 maximálně a ne takový brutální rozsah, a zoomuj nohama. Co chceš čekat od 18-200, než nekvalitní snímky?
Radu dávám s ohledem na to, že jsi všechnocvak. Pokud se budeš specializovat na wildlife nebo plane spotting, tam je to o více výplatách.
Kdo chce opici, musí mít na banány...
To neplatí jen u aut. Pokud chcete super sklo, k této verzi nikonu bych asi nehledal nic extra lepšího...
Já mám sigmu 17-50/2,8 EX DC OS pro nikon. Tím fotím 90% fotek.
Pak jsem měl SIGMA 18-250/3.5-6.3 DC MACRO OS HSM Nikon - ale tady jsem nebyl spokojen s výsledkem.
Uvažoval jsem o Tamron SP AF 70-300 mm f/4,0-5,6 Di VC USD pro Nikon bazar - to by se asi dalo doporučit - co myslíte?
za ty prachy - lepší asi nebude - vaše parametry to myslím splní :
ještě jsem se prohrabal v batohu a našel jsem ten druhý, co si beru na výlety...
možná na zkoušku za tu cenu...
tak buď musíte měnit objektivy nebo musíte zaplatit cenu nepřiměřenou k ceně foťáku - asi tak 30x vyšší částka za sklo než za přístroj je v tomto případě s prominutím hloupost.
na tom megapixelu máte mnoho a mnoho řekl bych téměř odborných recenzí - stačí si najít podle chuti či aktuální nabídky na bazaru konkrétní objektiv, zkuste to tam pak dohledat v recenzích
Děkuji jmlc a tomkk za užitečné rady a pomoc, udělat si obrázek o tom, o co mám zájem. Velké díky.
Ostatní (byť je zde i nějaký zkušený fotograf) pouze namástrovaní hateři. Ano potřebuji velký rozsah pro své focení, protože na některé záběry prostě nehodlám přebíhat půl města (nadsázka), abych vyfotil něco, co se aktuálně děje, nebo něco, co za chvíli pomine, pokud fotíte zámek, bude tam stát ještě mnoho let, tak si ho můžete obejít ze všech úhlů a vyfotit na 30 různých skel za mega. Pokud jste na výpravě, oslavě, tak to, co potřebujete vyfotit prostě buď přiblížíte, nebo nemáte nic. Než si tady pan mistr sundá batoh a prohodí si objektivy, aby pořídil dechberoucí superfotku, která by posadila na zadinku celou partu profi-fotografů na nějaké prestižní výstavě, už je situace v pr... Takže proto zoom. Jistě nečekám kvalitu jako u pevného skla za 70 000,- Stačí taková, aby byla koukatelná.
Takže ještě jednou, kromě pánů jmlc a tomkk, samý odpad.
Otázku uzavírám, zítra, nebo max v PO mi přijde funglovka objektiv.
A co jsi vybral se nam nepochlubis? Neodpovedel jsi mi ani jaky mas rozpocet Obavam se, ze lepsi fotky dnes vypadnou z iPhonu nez z fotaku pod 40.000 litru. Duvody popisoval Jan Brezina.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.