Nejste přihlášen/a.
Vzadu jsou skrutky které zajišťují buben. Jsou tam 4 kusy . Jsou pod nimi takové gumené silenbloky .Mají se vyndat. Nejsou barevne označené. Na co tam jsou , když buben se i tak točí?
Nastavení nožiček na obrázku je jiné jako skutečnost. Není tam matice na klíč ale taková zubatá matice nebo podložka Nožičky jsou našroubované nadoraz. Pračka je nad podlahou cca 1cm. Muže tak zustat když se nebude kývat? A nebo je mám víc vyšroubovat.
Namáčení , to myslíš predpírku?
Skvrny mi pustili lépe ale kvuli vetčí koncentraci prášku v 5l vody a tomu dlouhému točení.
Skvrny jsou jako barvy a na ochranu barev doporučují 20°C vodu. Takže to muže být vopačne.
A pod těma gumovýma silentama bude určitě nějaká rozpěra,takže vytáhnout,někdy to jde docela těžko u kterési pračky jsem musel demontovat i zadní kryt abych je dostal ven
tak jsem mrkl na manual a ani s toho to není docela jasné,píší šrouby podle obr. bych řekl komplet.Ale mají tam být záslepky,tak snad podle nich (díry) to poznáte.Nebo zkuste rozhoupat buben-nesmí do ničeho mlátit
Je tam takový pás cca 5cm uchycený malými šroubami na kraji a v strede jsou dva šrouby které treba vybrat. Pod ním ccca 20cm je další takový pás . To tam asi má zustat. Vyndat jenom šrouby 4 kusy.
Šrouby neblokují otáčení, ale pružné uložení bubnu. Postup odstanění musí být popsaný v návodu. Nožičky jsou z výroby zašroubované. Vyšroubujete jen ty, co jsou pottřeba k vyrovnání a pak všechny zajistíte kontramatkami. Kývat se nesmí. Všechny čtyři nožičky musejí být zatížené.
Já jsem tedy vodováhu pro jistotu vždycky použil. Pro zajímavost jsem se díval do návodu a můžu potvrdit, že odstarnění přepravních šroubů tam není vysvětleno jednoznačně. O žádných vložkách vevnitř se tam nic nepíše.
Mel jsem vybranou Elektrolux ale prodavač říkal že ta zrovna nemá čistíci filtr naspodu , takové okénko vpredu. To me rozladilo. Philko mel širší buben tak jsem ji uprednostnil , lehko se rozepínal oproti Elektroluxu. To jsem si tam nevšimnul že nemá 30°C a to jsem vybíral vyše hodiny. Mel jsem jít domu a z internetu si vybrat jinou. V prodejne te prodavač lehko ukecá. Delá nátlak.
Proč jste si nevybíral pračku na Heuréce? Všechny elektrospotřebiče kupuji až si přečtu recenze a zkušenosti lidí, kteří si je koupili.
Zrovna minulý týden jsem kupovala taky pračku, Elektroluxka po šesti létech odešla. Vybírala jsem dlouho a z pohodlí domova. Pračku přivezli, nainstalovali, starou odvezli, paráda.
Heuréku taky znám . Tam když koupím více tovaru od více prodejcu , tak každému musím platit zvlášť dopravné. Oplatí se tam kupovat jen od jedného prodejce najednou .
Recenze nekdy matou lidi.
To je ale potom nevýhoda Heuréky. Když potrebuju víc tovaru . Platit za všechno mužu jednou u Heuréky ale dopravu platim víckrát. Heuréka mela mít centrálne sklady.
A co jste od Heureky čekal? To opravdu není prodejce. Je to jednoduše řečeno hodnocení zboží od kupujících a porovnání cen vybraného zboží u různých prodejců. A to tam ještě navíc nejsou všichni prodejci.
Už zas? Co koupíme příště? Sušičku nebo myčku, ať vím, na co se těšit
Šrouby tam jsou na to, aby buben neskákal v tlumičích, když jede na kamionu a veze se z fabriky do obchodu a pak k tobě. Rozmlátil by se o obal pračky.
Točení mu nevadí, ale skákání ano.
...
Pokud nebude pračka rovně, tak bude pochodovat po koupelně.
Když dám program napr. vlna , sportovní a je tam psané 2kg prádla , naplní se plný buben vody a nebo méne?
Která programy jsou šetrnejší? Syntetika je šetrnejší jako bavlna a co sportovní a džíny? Vlna je nejšetrnejší. Taky ECO je šetrnejší jako syntetika?
V návodech se nedočteš , že bavlna metá bubnem sem a tam. Ani jak šetrne pere program mix a pod.
Autoelektrika , tam te nekopne proud , dore sis vybral.
@jenyk na vlnu to tak program opravdu dělá. točí místo 8 otáček bubnu jen třeba 2-3 a pak dlouho stojí a zase 2-3 druhým směrem.
Na Bavlnu to mele klidně víc otáček jedním směrem a skoro moc nečeká a už mete druhý směr.
Ale ty dnešní programy sport a tak fakt netuším, co dělají...
8 otáček za minutu, doufám, ne celý cyklus.
Buben je uvnitř hladký. Je tam voda . Jak to muže roztočit to prádlo? To musí klouzat po povrchu bubnu, kdyť jsou tam takové nizke otáčky.
Jako lopatky. Whirlpoolky normálně mají taková šedá plastová ve 3 kusech o 120stupních. Tady jedno kouká uvnitř a přes ně se mele prádlo jak na valše.
Taky se dá vyjmout a vzniklou dírou z pračky vytáhnout drobné věci. Třeba dráty z autopotahů či podprsenek kostice.
Zas bez žeber to asi bude méně hlučné a šetrnější k prádlu. Možná se tam už dnes nedávají? Netuším. Ty je nemáš?
Na to se musím zítra podívat , jestli jsou tam takové výstupky.
Prívodná hadice má filtr - malé dírky . V pračke je na začátku kde se montuje hadice další filtr . Dva filtry . To bude čištení. To je zbytečné , ne?
@boba s tvé fotky je jedno žebro na dně vidět a dvě po stranách schovaná za dvířky
@novak1 ... kdyžtak mi prosím změř otvor do bubnu když jsou dvířka otevřená. Občas tam rvu do té své whirlpoolky potah z matrace nebo velkou zimní bundu a hlavně u toho potahu matrace je to takové nepohodlné skládání, než to tam nasoukám, ale vejdu se.
ale koukám na internet a jsou i nějaké bubny co mají po celé ploše malé piramidy jakásy crystal technologie či co, ale každý výrobce si to asi marketingově pojmenuje sám jak chce.
Ty brďo, jsem ženská, ale takových cirátů kolem výběru pračky a následně i zapojení atd. , to fakt zírám. Je to vůbec u chlapa možný? Mně ji složili v předsíni, do koupelny jsem ji dovlekla sama a ostatní zvládla podle návodu. Na druhou stranu, zdejší rádci se opravdu nenudí.
"Maminko, ty to vidíš.."
Mne ji taky jen dovezli do domu a šli pryč. A to jsem mel zaplacený dovozný príplatek a tam se píše že dovezou , rozbalí a nainstalují a nic .
Mám takových pár v okolí a jsou to jinak moc fajn lidi. Autismus není rozhodně nějaká překážka. Aspoň vybere pořádně. Někdo neřeší a pak nadáv na dnešní spotřební dobu. A někdo složitě horko těžko vybere i v dnešní spotřební době supr kup v poměru cena výkon. Tak co... proč ne
@novak1 kolik Vam je let? Clovece kdyz mas zaplacenou sluzbu tak o ni musis pozadat ne? Me to teda dali nebo pomohli vzdy na finalni misto kam jsem ukazal aniz jsem mel cokoliv zaplacene. A to rozbaleni tak to uz jsem obvykle zvladnul a pripojeni to jsem musel sam. Sverovat to soferovi fakt nee
Mezi nama bude asi rozdil ze ja komunikuju a ty stojis a koukas jak opareny zejo? Bud za tebe delala vse mamka anebo zena a ... anebo nevim...
Už není co dodat ale když chceš.
To tesnení pod vekem je tak mekké že pri ždímaní normálne nadskakuje 3až 4mm . Taková je tam vule.
Programy do 2 hodin mají 2 máchaní , tak jedno máchaní ješte pridávam.
Je to uplne jedno jestli to pereš 1h 30min. a nebo 1h 45 min. Takové odchylky jsou mezi programamy .
Obludné programy 2h 40min. , 3h 20min. se nechystám používat zatým.
Postelný povlečení se dá oprát na programu do 2hodin. Vše záleží na prášku . V hlavným praní je 5l vody , vypouštím to do vany tak to meřím, stačí tam dát pul deci prášku. Prášek mám kvalitný z Lidla color , je silný a hlavne levný.
Otáčky 600 vytočí temer do sucha , nic nekape z toho po zavešení. Stačilo by 400 ale nejsou.
Bere to teplou vodu z karmy , to je výhoda.
Dnes se objevil v té pračce takový pískací zvuk , jako kdysi vydávali trolejbusy s tyristory. Doufám že se to nezačalo tam neco kazit. Jako kdyby neco potrebovalo namazat.
Nedelala to, až dnes. Kvíli to už pri malém pohybu. Jen řemen ,to nic , ten se vybehá.
Podle tebe je to šmejdovská pračka?
Jaký ma Whirlpoolka prumer bubnu , pro zajímavost. Tato má 50cm.
45 a je užší buben. Philko má 50cm , když se točí 600 otáček za min. , tak to je jako kdyby šlo auto rychlostí 56,5km za h.
Pri 45 prumeru bubna je to 51km za hodinu. a to má ješte whirlpoolka 400otáček.
Není 600 otáček stejné odstreďování. Záleží na prumeru bubna. Whirlpool by musela mít 650 ot. aby stejne rychlo odstreďovala jako Philko pri 600ot .
Mužou filtry vody , takové sítko, jeden na hadici a druhý v pračke spomalovat prutok vody?
Karma se nekdy nezapne . Slabý prutok.
Co kdyby jsem filtry vyhodil? Z pračky jde lehko vybrat filtr? Je tam tový modrý plast a ten se má kleštemi vytáhnout.
Pokud je zanesený, tak opravdu průtok spomaluje. Jinak nijak zvlášť.
Spíš průtok spomaluje možná systém aquastop. Když se zvýší volný průtok vody hadicí, tak je tam klapka nebo kulička, která ten silný průtok nedokáže udržet a přívod zcela ucpe.
Filtry jsou čisté, je nová.
Karma dobre zapína když jede sprcha ale pračka nezapne . Když jde voda do pračky tak trochu pootočím sprchu , zvýši se prutok a tak se zapne . Sprchu hned zastavím a potom už jede do pračky.
Proto se ptám jestli to brzdí filtr i když je čistý , že by tam byl takovej malý ventílek v pračke a pouštel jen tak málo vody?
Karma má 30let , armatura je nenastavitelná . Je tam stály prutok kolem 6l. Novou armaturu neseženu . Musím koupit novou karmu.
A nebojte se, třicetileté karmy, že vás zadusí? Ročně je kolik mrtvých? )
já bych si asi pořídil detektor CO (A teď nemyslím civilní obranu)
Karmu na noc vypínam.
Odmontoval jsem hadici od pračky a karma zapínala.
V pračke je filtr taky . Ten jsem vytáhnul , chtel jsem vyskoušet prát bez toho filtra. Jenže pod ním je další filtr , ten je už pevne zabudovaný . Filtr se nasouvá jeden do druhýho jako matriošky. Samé filtry. Pojistili se aby se to nedalo pustit bez filtru. Co by se už jenom stalo kdyby tam spadlo nejaké zrníčko jednou za rok. Jedine ten pevný filtr propíchnout klincem , ale je tam záruka . Odešel by napr. motor a mohli by se vymluvit na proražené sítko.
To opravdu delám . Stará karma.
Navíc musím sledovat aby karma zhasla když se zastaví voda . Nekdy hoří trochu plynu po zastavení vody , plamen ostáva vyset . Roztavil by se výmenník. Musím potlačit dolu na tu páčku kde je knoflík vody a potom plamen zhasne.
Proto peru na krátkych programech abych nemusel u toho stát dlouho.
Život není sranda.
Jestli karma nezhasíná a zapaluje až při velkém průtoku, tak je vadná a je potřeba opravit. Osobně mám zkušenost s PO 35 a PO 371 a s těmi všechny pračky fungují naprosto spolehlivě i se vstupními filtry.
Philco PLD127D QTL. Nemá 30°C ani 400otáček. To je škoda.
S nožičkami se ješte uvidí, když to bude namíste . Nekde se kýve , nekde ne.
Nahnul jsem pračku a šmátral jsem ze spodu jestli tam není polystyrén , tam zboku nevím co to bylo , možná motor, jsem nahmatal neco a pohlo se to , nejaký dzindzík , doufám že se tam neco nerozštelovalo.
Osadil jsem tu pračku dle vodováhy . Nožičky dve jsem vysunul. A vtedy jsem si spomenul že treba vymontovat 4 šrouby . Musel jsem pračku odtáhnout a znova do vodováhy osadit. Už jsem závidel lidem pred sto léty.
Nakonec jsem to sprovoznil. Dal jsem tam na pročištení bubnu prášek s malým hadříkem a program 15 minut.
Ten program 15 minut jednou máchal a trval 50 minut. Co nemohl vycentrovat buben , kvuli jednomu kusu? Dost to házelo.
Potom jsem pral košile trička na programu Sportovní, trval 1hodina 31 minut. Tam už buben neházelo a program trval presne podle času.
Otáčky odstreďovací 600, veko se chvelo hore dole tak 2mm. Chtelo by to položit na veko 2kg závaží. Skoušel jsem potom ručne prádlo ždímat , pár kapek šlo.
Potom jsem mel otáčky 800 a tak to vyždímalo že ručne jsem z toho nevykroutil ani kapku.
Otáčky 600 stačí i 400 by byli dobré ale tam nejsou . Aspoň déle vydrží pračka.
A to nejlepší nakonec . Bere to teplou vodu z karmy a neprotestuje. Dával jsem vodu do 35°C.
Dobrá pračka . Lepší jako vírivka i když...
V nekterém návodu psali , že vyskošet buben či nehází se dá tak , že zapnu Odstreďování bez prádla.
Zapnul jsem odstreďování , nalil jsem tam pro jistotu litr vody, melo to jít 12 minut. Šlo to 16 minut , jen hučelo čerpadlo porád a nic neodstreďovalo. Buben se netočil. Tak jsem to zrušil.
Proč to nešlo točit?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.