Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mám stojanový ventilátor ve kterém se pravděpodobně pokazil kondenzátor - točí se, ale pomalu. Než ventilátor vyhodím, chci nahradit kondenzátor (v minulosti jsem takto oživil jiný podobný ventilátor, který měl stejný problém), avšak nedaří se mi najít na internetu k objednání přesný typ kondenzátoru - 1,2uF, 450VAC. Nejpodobnější jsem našel 1,5uF, 400VAC.
Lze jej použít? Díky.
Takže rozběhový. Nacpi tam třeba tento. myslím, že 1,2 a 1 není takový rozdíl na nějaký větrák. Na čerpadlo, které klade odpor bych byl opatrnější.
Super, přesně odpověď na moje hledání , kondík už je objednán na netu. Jen nevím, jestli je u všech těch věžových ventilátorů k tomu kondíku přístup jak k penězům? Asi 20 vrutů různých velikostí, 15 západek a kondík je přišroubován perfektně zezadu a skoro nepřístupně pod motorem, který se mi nechce oddělávat. Doufám, že se mi podaří to vyměnit, připájet a zase sestavit dohromady
. Každopádně díky za užitečnou radu a potvrzení mého odhadu, že je to kondík, nejsem odborník.
Pokud se ventilátor otáčí pomalu, doporučuji vyzkoušet, jestli nejsou zatuhlá ložiska rotoru a vrtule se otáčí lehce. Spravoval jsem už několik ventilátorů s tímto problémem, dokonce se některé netočily vůbec, a problém byl opravdu jen zatuhlá ložiska zanesená prachem z provozu. Rotor se musí točit úplně lehce, jinak se nedokáže rozběhnout na požadované otáčky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.