Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nokia lumia 800

Od: motyl* odpovědí: 13 změna:

věděli by jste někdo jak v tomto telefonu nastavit internet , sim karta s internetem, zaslaná sms od operatora k nastavení telefonu , nejsou tam moznosti ze sms, využito už půl dne dovči a stále se nedaří, jak na to?

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Ještě bych zkusil využít sobotu a neděli. Máte v nastavení zapnuto Mobilní připojení? Máte vypnuté Připojení WiFi? Nedá se použít postup z nastavovací SMS a pokud ne, tak proč? Ten telefon pamatuje Šemíka jako hříbě, je vůbec toho připojení schopen?
doplněno 23.07.22 14:20: Reset telefonu a znovu zkusit.
motyl*
hodnocení

postup z nastavovací sms -"políčka" jejich názvy neodpovídají tem co jsou v telefonu, přesto se zkoušejí různé možnosti, telefon píše, že nastavení proběhlo v pořádku a stále nic, signál ok

olinl
hodnocení

2x

Pro Android: Dejte vyhledat aktualizace a po nich spustit RESTART(restart neplést s vypnout a zapnout!). Ikonku Gůglu nebo webového prohlížeče Chrome na displeji telefonu asi máte, zapnutá/aktivovaná Mobilní data/datové přenosy asi také.. Jinak co se píše v té SMS od operátora?

doplněno 23.07.22 15:27:

Ještě se zeptám-po kliknutí na ikonku Google nebo Chrome na displeji se děje co, např. je tam hláška: nejste připojeni k internetu?

Jen drobnost - OS není Android ale Windows Phone 7,5 Mango.
Jo a případnou hlášku na displeji by tazatel uvést mohl.
motyl*
hodnocení

restartuje se kde jak prosím? vypínají to posunutím obrazovky dolu..., prý to nenabízí možnost vybrat restart tlacítkem na boku.

Když chtějí na internet, píše jim to požadovaná stránka není k dispozici, zkontrolujte si nastavení wifi a sítového operátora tak nějak,

sms od operátora- v telefonu v sítě, není kam vyplnit "typ názvu apn: :)efault ", ani "protokol apn: IPV4"

Nastavení WiFi Vás nezajímá, připojujete se přes mobilní data.
A ještě mě napadá,pokud je to úplně nová Sim karta, nemusí se "uvést do provozu", tedy aktivovat, nějakým prvním telefonatem?
Navrhoval bych svěřit tenhle problém jakékoliv prodejně telefonů případně značkové prodejně dle operátora. Udělají to na počkání
motyl*
hodnocení

aktivovaná je, telfonování, smsky jdou, ale ne internet, sim je v poradku, opertot kontroloval, jde o nastavení v telefonu

No, on je to dost starý přístroj, myslím že max.rychlost stahování je 14,4 tedy snad HSPA. Pokud ho nikdo z rádců zde na poradně nemá, budeme zkoušet jen stylem pokus-omyl, nevíme ani jak je menu strukturované. Zajděte s ním někam do obchodu, to je nejlepší řešení.
motyl*
hodnocení

trochu se to posunulo, internet gogle nabízí možnosti, ale ty jsou nedostupné, píše to při hledání seznam.cz stránka dočasně nedostupná, zkuste to později. Je už problém pouze v přetížení sítě třeba? Protože i s tímto až sem, přišla od o2 zpráva, že apn je špatně nastavené a internet nemůže pořádně fungovat

Dotaz k lumia 800, nejdou tam přesunout fotky z pc, lumia nabídne jenom " storage" a víc nekomunikuje, náhodou kdyby jste věděli o odkazu ke čtení o týhle, než absolvuje výlet do popelnice, děkuju moc za čas a rady.

Ne, přesun nejde, na to potřebujete software Zune.
A zkoušejte sám hledat na internetu, mi to trvalo do 10 sekund.
Volil bych ten výlet, tohle psaní je ztráta času
olinl

motyl omlouvám se, měl jsem za to, že to má O.S. Android, nehledal jsem detaily.. Restart v tomto mobilu se prováděl klasickým vypnutím a zapnutím nebo se vyndala baterka, pokud to šlo.. Jak radí zajda-zajít do obchodu s mobily (nejlépe kde je i servis) a ať to zkusí poladit, ale asi budou koukat divně, tyto telefony se vyráběly v roce 2011.

motyl*
hodnocení

díky za čas oběma, Zkoušelo se i připojit k pc kterej internet v poho zvládá, pc v poho plnej signál na to sim internetový připojení, ale stále chodily zprávy že sim je nastavená spatně v mobilu, a je třeba se zastavit na prodejně. Přesto že lumia psala zprávu váš telefon se automaticky sám nastavil pro int připojení. Tak mi to přijde jako že dávaj akci na připojení k internetu, ale,za to tam musíte a budou do vás hučet nabídky.

olinl

motyl-rovnou sděl dotyčné osobě v obchodě tvého mobil. operátora, že chceš pouze zkusit zprovoznit na starém telefonu internet a že žádné nabídky od nich nechceš nebo ať ti ty nabídky pošlou na e-mail. Nevím z jak velké jsi obce, ale pokud tam máš k dispozici víc obchodů tvého tel. operátora a v jednom obchodě nebudou reagovat dostatečně rychle, tak si vyžádej SIMku a telefon zpátky a běž jinam. V OC Fóru v Ústí nad Labem v O2 jsem potřeboval vyměnit pouze mikro SIM za nano SIM (stejné tel. číslo), paní se dívala dvě minuty do monitoru a chtěla po mě občanský průkaz, zeptal jsem se v čem je problém, koukala na můj O2 účet a chtěla něco nabízet. Oznámil jsem jí, že v prodejně O2 v Litoměřicích jsem měl SIM kartu vyměněnu pro příbuznou z větší SIMky za menší i s překopírováním telefonních kontaktů a s přezkoušením funkčnosti volání za necelých deset minut. Paní zašla do skladu pro obálku s novou SIM kartou, kontakty jsem raději překopírovat nechtěl, vyzkoušel jsem u nich ještě dovolat se příbuzné, ať mě také prozvoní zpět a odcházel jsem asi za deset minut..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]