Nejste přihlášen/a.
Ahoj,
mám DJI Mini 2 dron. Má 249 g a kameru. Registrovat se musím - vyjel mi kod, který jsem si nalepil na dron ale nevím zda musím dělat testy. Máte zkušenosti?
Majitel dronu ma povinnost mit na vsech svych dronech (tedy minimalne tech, s kterymi se leta) vyznacene cislo sve registrace. To si jiz ocividne splnil.
Pilot dronu (mimo hracek, coz DJI Mini 2 neni) ma povinnost udelat test. Po slozeni ziska pilot doklad o absolvovani a identifikacni cislo a muze s prislusnou kategorii dronu letat.
Takze ano, aby si mohl s Mini 2 legalne letat, ses na pul cesty a musis udelat test.
Díky za info. Ale našel jsem toto info: Drony se štítkem třídy C0 budou vážit do 250 g, a budou mít omezenou rychlost do 19 m/s. Pokud ale například vlastníte DJI Mavic Mini s 249 g, tak i pokud v budoucnu bude nést tento štítek třídy, budete se muset zaregistrovat, protože má kameru a zachycuje osobní údaje, ale nebudete povinen složit zkoušku pilota.
Tak jak to tedy je?
Díky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.