Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Fotka z tiskárny

Od: rodic odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, chtěl jsem vytisknout fotku z přenosné kapesní tiskárny xiaomi Mi portable photo. Napřed jsem ji upravil v programu Photo Risezer na požadovanou velikost, v programu k tiskárně jsem vybral tuto upravenou fotku a myslel si, že ji vytiskne v těch rozměrech jaké jsem dal, tedy 99x128 pixelů, jenže program xiaomi home ji roztáhl na celou velikost papíru. Je nějaká možnost, jak vytisknout fotku v rozměrech jaký si člověk zvolí. Předem díky za rady.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Velikost tisku musíte hledat přímo v nastavení oné tiskárničky, rozhodně se nesnažte zmenšit fotku jako takovou, natož pak na tak mizernou velikost (vždyť ta tiskárna umí 300x400 pixelů na palec).

Druhá možnost je přes grafický editor fotce přidat velký bílý rámeček tak, aby výsledná velikost odpovídala tomu, co chcete (pokud tiskárna jako taková neumí změnu velikosti a vždy tiskne na celý formát).

rodic
hodnocení

Diky, na netu jsem našel vzorec jak to počítat, tak jsem to podle toho udělal, dost možná blbě. Nejspíš jsem to celé špatně pochopil. Návod byl - Nejprve přepočteme pixely obrázku na velikost obrázku v palcích při rozlišení 72 dpi. šířka: 2048 : 72 = 28,4 palců výška:1280 : 72 = 17,8 palců, tak jsem přepočítal cm které potřebuji na palce a podělil 72. Tiskárna to zmenšit neumí, alespon jsem to nenašel, proto jsem zvolil program na zmenšení. Zkusím někde dohledat, jak přidat ten bílý rámeček. Doporučil byste nějaký grafický editor do mobilu? Díky

rodic
hodnocení

Snažil jsem se najít program, kde by se dala určit velikost toho bílého rámečku, ale nenašel. Budu si tedy nejspíš muset zajít k fotografovi, mám to k žádosti o vydání karty na autobus.

sirokko

Třeba GIMP to umí, bílý rámeček se udělá jako spodní vrstva. Ovšem není to intuitivní jak blbosti v mobilu, chce to vědět jak na to.

Passport fotkubsi vytiskni v DM. Předlohu umí vytvořit zdarma i online služby, je to 8ks pasovek na fotku 10x15.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]