Nejste přihlášen/a.
Mám doma elektrický spotřebič vyrobený před rokem 1990 kde je na štítku made in czechoslovakia
Další od stejného výrobce vyrobený v roce 2008 - tam je na štítku jméno výrobce a jméno města
A třetí od stejného výrobce koupený loni kde je na štítku made in P.R.C.
Mám dvě otázky.
1 - existuje elektronika koupená v současnosti kde bude napsáno made in ČR a nebo made in Česká republika
2 - Proč je na něčem napsáno made in china a na něčem made in P.R.C. když je to jedno a to samé.
existuje elektronika koupená v současnosti kde bude napsáno made in ČR a nebo made in Česká republika
Ne, to by totiž znamenalo, že výrobce je jazykově pologramotný.
Vždy bude celý nápis v angličtině, tedy Made in Czech Republic, ev. Czechia, EU... apod.
Jinak ano, výrobci se za to, že jsou z ČR nestydí. První obrázek stažený z internetu...
Syn nedávno vyráběl nějakej produkt pro Francouze a na štítku "Made in France"
Takže těm označením až tak moc nevěřím
Amper - takže tam bude made in czech republic
a proč tam tedy není napsáno vyrobeno v české republice - respektive jazykem výrobce
@slavo: To se ptáte vážně nebo si robíte prču?
Vyrobeno v České republice tam samozřejmě být může. Jako reklama pro místní lokální patrioty. Ve světě s češtinou díru do světa neuděláte. Z podobného důvodu čínské výrobky zpravidla nemají nápisy rozsypaným čajem .
@slavo: a proč tam tedy není napsáno vyrobeno v české republice - respektive jazykem výrobce.
Aby tomu ve světě rozuměli a dalo se se zbožím široce obchodovat. V jazyce výrobce by nápisy mohly vypadat např. takhle. Byl bych rád, kdybyste mi to mohl přeložit. Díky !
Ale tam néni napsané nic o mistě zniko, je tam jenom, že to vzniklo za císařa Čchien-lunga (1735 až 1795).
Hledal jsem na internetu a údajně se Made in P.R.C. označovali výrobky vyrobené na začátku milénia a jednalo se o kamufláž, aby to vypadalo, že jsou vyrobené v jiné zemi než je Čína.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.