Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ecoflow stanice a solární panely

Od: verunbedrun1 odpovědí: 7 změna:

Dobrý den, mám dobíjecí stanici Ecoflow River Pro 600,zakoupil jsem solární panel Victron 175W/12 V, max výkon 25V a 12V ,jelikož mám zapojenou lednici baterie se mi přes noc vybije,chtěl bych zapojit ještě jeden panel,ale nevím jak propojit mezi s sebou stačí koupit kabel na paralerní připojení?Panel Victron 175W,výkon napětí 19,3 V a výkon proud 6,8. Předem děkuji za odpověď

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jd
hodnocení

0x

Znas specializovana fora jako mypower?

vykon se neuvadi v jednotkach V

neuvadis typ baterie, pokud mas jen tu 288 Wh v EFR600 tak to ji brzo odpravis

pro lednici potrebujes ulozit minimalne 2 nasobek toho, co si lednice vezme pres noc, tedy mas problem v baterce, az pak res panel... jo a vybijet k 50% se mi zda moc, ja vybijim 25% - mam obyčejnou Dualku (polotrakce)

ps: bez uvedeni presnych parametrů lednice se snejne neda nic resit, mrkni na mypower

kare
RIVER Pro:
Baterie 768Wh a solární vstup max 200W.
Dvě kliknutí na internetu a je to i s pěknou tabulkou... *frajer*
datart.cz/...
Ecoflow stanice a solární panely
jd
Tak sorry asi nekde chyba, kopiroval jsem to z Alzy..Podle tabulky jde vytahnout 650 Wh soude podle zarovky, to by teoreticky slaboucka lednicka mohla za noc vejit, az na ty startovaci spicky. Bez parametru lednice ale...Panel tam pridat nemuze, pokud je IN 200Wp... Idealne koupit silnejsi RIVER...jinak panel >180Wp s 12V asi jen tak nesezene a davat dva paralelne...Tedy rozumne reseni to nema, nez slabsi lednici.edit ale na powerbanky.heureka.cz/... pisi: S příkonem 600 W se nabíjí solárním panelem nebo trafem z autozapalovače vozidla. Tak tezko rici.
jd

Aha tak od prodejce onlineshop.cz/...

Nabíjení:

Nabíjení ze zásuvky (X-stream): 660 W Max, napětí 220-240 V (50/60 Hz)
Nabíjení pomocí solárního panelu: 200 W Max, napětí 10-25 V DC, 12 A Max
Nabíjení z autozásuvky: Napětí 12 V DC, 8 A Max

jedine pokud by slo nabijet paralelne autozasuvkou a panelem, soucasne, sel by pridelat druhy 12V panel

to ma smysl resit ale jen, pokud by byla odpoledne baterie EFR nedobita na 100%

verunbedrun1
hodnocení

Děkuji za odpovědi já mám tu River Pro nějakých 720 Wh,no mě na jednu stranu chaty svítí dopoledne a na druhou odpoledne tak jsem myslela že ten druhý panel dam na druhý konec chatky,jen mi jde o to aby se ta baterka vůbec dobila když překročím to napětí výrobce uvádí 25 V ale když dám panely 2 tak je to dohromady 36 V.Moc tomu nerozumím,chtěla jsem nějakou firmu na soláry a všichni odepsali že mají kapacity na dva roky plné,tak jsem koupila tu baterku a ten panel...

jd

Tak je das paralelne a napeti bude 18V a proud 2nasobny. Ale kdyz nebude svitit na oba soucasne tak ani to ne... to by myslim slo :) Koukam ze uz ty 2 panely mas.

ps: tady chteji za panel 16000 Kc, pobavilo ;) onlineshop.cz/...

verunbedrun1
hodnocení

No právě mám jeden a zvažuji koupi druhého ,přece jenom stojí 3300 Kč tak aby fungoval,no právě jsem volila ten Victron jelikož originál od Ecoflow byly dardy,akorát u toho paralerního kabelu píšou délka 30 cm tak asi budu muset sehnat nějaký prodlužovák na druhou stranu chatky jsou to 3 m...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma solární panely

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]