Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odvápnění kávovaru

Od: sprochazkova odpovědí: 7 změna:

Dobrý den, dostala jsem jako dárek kávovar Nescafe Dolce Gusto Infinissima KP 170531, ale bez návodu na použití. Teď mi svítí kontrolka odvpnění a běžné propláchnutí odvápňovací přípravkem nepomohlo, kontrolka svítí dál. Prosím, může mi někdo poradit? Díky

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x
Stáhněte odsud euronics.cz/... máte to tam pěkně, názorně uvedeno, nakresleno, popsáno...

riva
hodnocení

2x

Kávovar zpravidla vůbec neměří, jestli je zavápněný. Jeho jednotka ví, jakou máte nastavenou tvrdost vody a i kolik vody už kávovarem prošlo. Z toho odhadne, že je potřeba odvápnit a bliká kontrolka. Na odvápnění je speciální procedura a když tou projdete, tak kontrolka zhasne.

hodnocení

0x

Naper tam horký ocet a neřeď.

Projde a odvápní krásně. Akorát bude štiplavě smrdět.

Ale je to potravina.

Ocet není vhodný, poškozuje těsnění apd. Používá se výhradně kys citronová...

Náš DeLonghi se dožaduje kyseliny mléčné ..

Ja na delonga beru ocet a těsnění jsou ok.

hodnocení

0x

cca jednou za dva měsíce nám kávovar napíše, že je nutné odvápnění. Když mám na to čas, odmáčknu ok a pak už následují přesné pokyny, jak postupovat. Není to nic složitého. Při koupi kávovaru jsme dostali i přípravek na odvápnění, ten jsme pak dokoupili v té samé prodejně.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]