Nejste přihlášen/a.
Bezdrátové ovládání je fajn, ale je to pro lidi, kteří vědí, co mají, jak to používat a jak se o to starat. Jinak baterka dojde vždy ve chvíli, kdy potřebuješ nejvíc svítit a náhradní nemůžeš najít. Pokud to jen trochu jde, volil bych standardní řešení. Stejně budeš dělat stavební úpravy (vrtání, bourání futer atd), cestička pro kabel se vždy najde. Ale vypínač by měl být na straně kliky, tam ho budou všichni (i cizí lidé) hledat.
Některý z bezdrátových vypínačů - umístnit podle libosti.
Ono je to asi zbytečné navrhovat - je jich tolik, designově i barevně rozdílné - stejně to sama tazatelka nezapojí, protože když se ptá, neví o nich podrobnosti - tj. neumí to zapojit - jinak by se neptala.
Můžu sice doporučit 2-3 výrobce či typy - ale foto je ilustrativní, neuvádí stávající vypínače. Já mám ABB Tango - tak bych hledal u této firmy možnosti - připadne mi hloupé mít v baráku více typů zásuvek a vypínačů.
Pro představu -třeba nizke-napeti.cz.abb.com/...
Na dálkové ovládání ve smyslu dálkového ovladače, co se válí každou chvilku jinde - to bych asi nechtěl...
Buď sekat a přemístit vypínač tam, kam patří, nebo zaslepit a nějaký bezdrát. Vypínač prostě musí být u kliky. Tady u madla. Kdyby byl nějaký slabý vypínač, co by se vešel za posuvky tak budeš potřebovat rozsvítit a budeš napřed zavírat dveře, aby se mohlo rozsvítit či zhasnout. Není to nepohodlné? Je.
Nekompromisny domaci vam dovoli zasahovat do elektroinstalacie? Tam sa pri laickom zasahu da toho pokazit viac nez dost a moze to aj zabit dalsieho najomnika.
V tom vypinaci napriklad najskor nebude N, len L vodic a prijimac bude problem zapojit.
Na vasom mieste vypinac trvalo zopnem alebo prinajhorsom demontujem, vodice trvalo spojim cez packove Wago a nasadim krytku, to je zasah, ktory je mozne kedykolvek za 5 min vratit spat. Nasledne do svietidla dialkovu ovladanu ziarovku alebo vymenit cele svietidlo za take, ktore je dialkovo ovladane.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.