Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kvalita zvuku přes bluetooth adaptér

Od: jarin* odpovědí: 5 změna:

Mám v autě hloupé rádio a připojení telefonu k poslechu hudby jsem vyřešil přes Yatour kde jsem poslouchal přes AUX. Příchodem nového iPhonu jsem si byl nucen pořídit redukci Devia, která umožňuje připojit aux i lightning pro nabíjení. Ze začátku mi přišla kvalita srovnatelná jako když jsem měl ve starém iPhonu píchlý přímo jack. Ale včera i po připojení nabíječky jsem slyšel takové pískání. Zvažuji to vrátit a už kvůli pohodlí přejít na bezdrát. Poslouchám převážně Spotify na maximální kvalitu a nebo online rádia přes telefon. Zaujalo mě tohle. Když už jsem si koupil Yatour za 2 tisíce, tak si zase nechci horšit kvalitu redukcemi nebo adaptéry za pár stovek, abych případnou kvalitu downgradoval na kvalitu z FM Transmitteru. Nějaké názory a zkušenosti? Zatím samozřejmě ani nevím, jestli yatour zvládne mít připojen v sobě zároven jack i usb, protože usb je tam primárně pro přehávání hudby z flashky.

alza.cz/...

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Díval bych se po něčem, co umí aspoň AAC kodek, aby kvalita byla blížící se kabelu. Tedy ne že by základní SBC při poslechu v běžném autě byl nějaká hrůza, rozdíl poznáte možná při vypnutém motoru, za jízdy už těžko.

hodnocení

0x
Všechno, co jste koupil prodat a koupit bluetooth rádio? Tak jsem to vyřešil já. To rušení může být od nabíječky a nic s tím neuděláte.
jarin*
hodnocení

Koupit nové rádio mně taky napadlo, nicméně to originální tam za mě patří a neorigo by bylo jako pěst na oko.

jd
hodnocení

0x

Vase radio ma jiste AUX vstup vzadu...

tak si sezente neco (prevodnik) s AAC nebo lepsim kodekem co umi iPhone to AUX, kdyz uz nechcete lepsi radio...

FM transceiver urcite neee

ps: na vasem linku do alzy, asi jsem slepy, nevidim nikde podporovane audio kodeky... neni to jen o verzi BT, nad tou vrstvou jsou pak audio kodeky a ty rozhoduji o kvalite prenosu. Dalsi vec je odruseni...

jarin*
hodnocení

Tak jsem včeral zjistil, že redukce jack > lightning na to nemá vliv, ale ten šum/pískot se ozývá, když mám připojenou nabiječku k telefonu přes zapalovač. Zkoušel jsem jiný adaptér, nepomohlo to. Dokonce jsem zjistil, že to dělá i když vezmu starší iPhone 6s a ten AUX a Lightning do něj zapojím separátně. Takže redukce Devia na to nemá vliv. Asi se hádá aux kabel a nabiječka, když odpojím jedno nebo druhý tak to nedělá. Zkusit koupit tu bluetooth redukci myslíte má smysl nebo ne z Alzy? Původně jsem tu devii chtěl vrátit a koupit originál redukci Apple, ale to bych si asi nepomohl, takhle můžu v nouzi nabíjet a poslouchat hudbu.

Jinak když mám přes tu redukci připojený pouze jack, tak je to jako kdybych měl ten jack připojený přímo v telefonu. Do rádia si bohužel přímo aux nepřipojím neb mám tohle starý hloupý rádio

sbazar.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]