Nejste přihlášen/a.
Může mi někdo prozradit, kdo vlastní podobný stroj, nikdy jsem to neměl tyhle lowcosty, nikde jsem to také nenašel, jaká teplota lze dosáhnout v té mrazicí přihrádce nahoře?
Zda to i mrazí? -14°C např? Nebo ještě slabší?
Link:
To mi připomíná ledničku kterou jsme měli za mého dětství za komoušů. Na jméno ledničky si asi úplně nevzpomenu - možná Calex. Mrazák ale neměl zvlášť regulátor teploty - to byl jeden na celou ledničku. Teplota na zmražení masa postačovala. Doba byla jinák v obchodě nebyl takový výběr jídel a nedělalo se tolik polotovarů jako třeba rybí prsty, pizzy, mražená zelenina atd. co dnes by se do ledničky nevešlo. V té době nám do stačilo pro čtyřčlennou rodinu. Bohužel lidi jsou čím dál náročnější a elektrika čím dál dražší, takže se nevyplatí kupovat ledničku, která má mrazák nahoře. Nejsem dost bohatý a nedisponuji toliko volným časem, abych furt odmražoval ledničku ručně a abych si mohl dovolit plýtvat energií.
Kdyby byl v popisu příkon kompresoru, tak by se to dalo porovnat s řadou ledniček Calex z poloviny sedmdesátých let. Ty měly stejnou konstrukci. Doma jsme měli C275. Příkon byl 110 W. Přestože to byla lednice dvouhvězdičková, bylo možné v mrazáku trvale udržovat -18°C. Pamatuji si, že při takovém nastavení měla spotřebu 0,9 kWh za den, takže tam byla ještě bohatá rezerva. Pod výparníkem byla silná izolační deska a pod ní ještě vana, ve které byla teplota okolo nuly. Tahle je třetinová, takže by na to měl stačit kompresor 30 - 40 W.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.