Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, cca minulý týden jsem psal zde dotaz ohledně zesilovače AKAI, ve kterém pískaly reproduktory, i když dle štítků, impedance byla dodržena. Vrátil jsem zboží, v obchodě se cukali, ale vyzkoušeli jsme jiný zesilovač výsledek stejný, zkusili jsme další, pouze stereo a jiný výrobce a výsledek stejný. Zkoušeli jsme reproduktory Phillips z mini HIFI soustavy, pískaly, ale na té HIFI co k nim patří tak to nedělá. Soundbary jsme zkoušeli, otřesný zvuk. Má někdo třeba tip na nějaký kvalitní zesilovač? Protože ty, co jsem zkoušel, tak pískaly repráky i při minimálním zesílení hlasitosti, když nic nehraje. Pochopil bch šum když je to zesílené hodně, ale pískání ne. Nebo třeba co to pískání způsobuje?
Díky
Pískání je asi nejlepší způsob jak onen zvuk pojmenovat, není to šum. Zesílení hlasitosti na to nemělo vůbec žádný vliv, dělalo to od volume 2 až do plna. Závislost na zdroji zvuku mohu taky vyloučit, protože jsme to zkoušeli v obchodě a jediné co jsme zapojili, tak zesilovač do zásuvky a reproduktory. Zvuk se ozýval na jakýkoliv vstup (BT, AUX, FM). Pískot dělaly mé reproduktory, ačkoiliv v mé HiFi věži to nedělá, tam se pouze objeví šum, ale až při vysoké hlasitosti. Stejný pískot ale v prodejně při vracení zboží dělala kombinace různých reproduktporů a dokonce i jiný zesilovač od jiného výrobce.
AKAI AS110RA-320 - první zakoupený, prodavač slyšel a pochopil, úplně stejný problém dělal jiný kus při vyzkoušení na prodejně
Fonestar AS-6060 - zkoušeli jsme ještě tento, projev naprosto stejný.
V obou případech zkoušeny 6 Ohm repro, oba kanály. No cvrlikání ani ne, spíše opravdu pískání, bylo ustálené.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.