Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Napájení Aku čerpadla 18v

Od: elektrik odpovědí: 3 změna:
Dobrý den, mám aku čerpadlo gardena, potřebuji druhou bAterii, čekám na ni už měsíc Tak jsem se rozhodl použit jinou baterii než je original, mám doma 4x baterii hilti- 21,6v ale nameril jsem 24v, a nebo autobaterii 12v, gardena má 18v, tak buď jestli jde nějak jednoduše zvýšit napětí z 12v na 18v a nebo snizit z 22v na 18v , a nebo co by se stalo kdybych použil přímo baterii 22v? Hrozí spálení motoru?
Napájení Aku čerpadla 18v
Napájení Aku čerpadla 18v #2

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Jedna z možností je použit ten zdroj 22 V, a do obvodu zapojit 1 (nebo 2-3 kusy do série) usměrňovací diodu na minimální proud 3 nebo více Ampér.Na ní se "ztratí" (podle typu) napětí okolo 2 Volt. Chce to jí zapojit správným směrem a měřit přitom výsledné napětí na svorkách .

riva
hodnocení

2x

Máte tam 4 články v sérii a ty mají dle stavu nabití napětí 3-4.2V, tedy celkem 12-16.8V, kterými je napájen motor. Motor se asi nespálí, ale pokud to jde, já bych použil nabitou autobaterii s připojenou nabíječkou, kdy na ní bude 14.4V. A třeba bych ani nabíječku nepotřeboval. A autobaterii bych v každém případě po použití dobíjel, protože vybití ji poškozuje.

jd
hodnocení

0x

Klidne bych pouzil 2 autobaterie do serie = 24-26V

to bude v pohode

informacim 18 a 22 V moc never :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]