Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mám cca 5 let starou automobilovou navigaci Garmin Nuvi Cam LM. Nyní se stalo to, že se automaticky ztlumil jas podsvícení displeje na minimum a nejde nijak zvýšit. Tj. za dne není na navigaci nic vidět, potmě se podle ní orientovat dá. Přístroj hlásí, že mám připojit dodaný kabel. Po připojení k počítači a aktualizaci map se nic nezměnilo. Po dotazu na Garmin Czech s.r.o. v Praze mi bylo odpovězeno, že na přístroj se již nedodávají náhradní díly (a tím to tedy asi skončilo). Lze to nějak (a případně kde) opravit? Děkuji.
Navigaci mám v autě trvale připojenou originálním kabelem v autozapalovači. Po nasazení do držáku problikne normálně podsvícená a okamžitě se ztlumí a není na ní nic vidět. V nastavení, kde se zvyšuje jas, je vidět, že je na 5%, ale když se snažím jas zvýšit, hned se vrátí na těch 5%. Za tmy je displej čitelný dobře.
Ne ne, noc ne...teda doufám Mám za to, že je tam nastavený automatický režim (ještě to ale pro jistotu zkontroluji, znejistěl jste mě). Přesně tak, na displeji je tlačítko, které by posunutím doprava mělo zvyšovat jas. Když to udělám a pustím, vrátí se zpátky doleva na minimální hodnotu. Nelze prostě nastavit vyšší jas. Ještě teda se tam objevuje ta hláška (když se hodně soustředím a na tom tmavém displeji něco rozluštím), abych připojila kabel dodávaný s přístrojem. Pokud je tím myšlen originální držák s kabelem do zapalovače, tak v tom to je permanentně. Pak už mám jen kabel k počítači pro aktualizace. Možná tedy vadný kabel? Ale zase pokud se s tím jede v noci, tak problém není.
Tak ještě píšu výsledek - navigaci jsem nakonec odnesla do Garmin servisu (Svatoplukova, Praha), kde zjistitli, že se jedná o vadný pin v držáku navigace. Navigace se tak sice nabíjela, ale nesprávně - systém si myslel, že v nabíječce není a v tom případě došlo automaticky ke ztlumení jasu. Problém je tedy vyřešen výměnou vadného držáku a já děkuji za rady.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.