Nejste přihlášen/a.
Na jakým principu funguje signalizace plného sáčku? Má se rozsvítit červený svetílko když je plný a nebo se jen posune ten červený válček do okénka?
Čekal jsem až se tam neco rozsvíti a vysávač strácel tah . Kouknu na sáček a byl plný nacpaný smetí.
Jaký to má princip ta signalizace? Vysávač ETA.
Je to obycajny piest na pruzine prepojeny na sanie. Ak vysavac slabo taha kvoli plnemu sacku, pruzina je silnejsia a vytiahne indikator do cerveneho pola. Z toho dovodu to ukaze cervenu, aj ked rukou upchate nasavanie a je tam uplne novy prazdny sacok.
Jj. Pružina je slabšia . Podtlajk ji vtáhne dovnitr.
Já čekal že to bude svítiť jako dioda. To je jen taková signalizace jako za císaře pána , vtedy takovou montovali do vysávače.
Pořád jsem slyšel ten zvuk toho vcucnutí. Jenže jsem nevedel proč to delá. Jednou to vcuclo sáček , tak jsem myslel že je to kvuli tomu. A to byla signalizace a já čekám na červené svetlo.
Signalizace je pouze orientační, a podle mne slouží především k tomu aby se otevřelo přisávání vzduchu pro chlazení motoru a ten nezhořel, když si lidi neumí hlídat planý pytel..na jakém principu to funguje je úplně jedno..tyké jsem si vzal od popelnice vysavač co vyhodil občan mající dojem, ževysavač funguje pouze pod dobu prázdného pytle a pak se vyhodí a koupí nový..
Zkuste za provozu na chvilku rukou ucpat sací otvor. Indikátor by měl zareagovat, protože jej podtlak uvnitř vysavače vcucne do okénka. Jestli tam máte i el. indikaci, tak by měla zareagovat také.
Ucpal jsem otvor a asi za 3sekundy to vcuclo ale nesvítilo nic. Bylo slyšet zvuk toho vcucnutí.Jenom červený váleček se ukázal v okénku.
Jsou i takové indikátory co svíti?
To si budu muset pred vysávaním všímat to okénko.
Eta Brillant červený je to.
Se světelnou indikací jsem se ještě nesetkal, ale klidně by mohla být u nějakých ultra drahých vysavačů. V popisu vašeho Eta Brillant na webu není světelná indikace uvedena. Musíte si vystačit s tím červeným válečkem. Ověřil jste si, že to zatím funguje. Časem se však v důsledku zanesení prachem může váleček zadrhávat.
@kimba: A to já se se světelnou signalizací plného sáčku setkal. Měl ji vysavač ETA 0403 a fungovala na principu snímání proudu procházejícího motorem.
Mechanická indikace zvýšeného podtlaku, tedy plného sáčku je velice spolehlivá a levná, proto se používá... Kdyby tam měla být svítící LEDka, tak by to obnášelo složitější obvody... Je to jenom o všeobecném vnímání situace...Předpoklad je, že když to méně saje, tak je přicpaný sáček... Takové to signalizace se používají třeba na vzduchových zařízeních kde se používají k signalizaci stavu tlaku a i podtlaku... Samozřejmě tam kde se nepoužívají běžné manometry...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.