Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Neuznaná reklamace, že jsme sami poškodili

Od: andrejka44 odpovědí: 4 změna:

Koupila jsem manželovi telefon evolve na dvě sim karty s televizí po pěti měsících mu nešel nabíjet tak jsme ho šli reklamovat reklamace uznaná bez řečí poslaná do servisu.Telefon přišel po týdnu opravený po dalších třech dnech používání opět nešel nabít proto nová reklamace ale telefon nám přišel neopravený že jsme ho sami mechanicky poškodily což není pravda tak jsme telefon nepřebrali a poslal se zpět že jsme sním nic neudělali a chceme ho opravit,nyní jsme čekali týden když nám včera zavolali že telefon jsme poškodily my a buď dáme 800 korun za opravu nebo nám ho pošlou zpět neopravený.

Elektro už prý nic dělat nemůže máme si to vyřídit sami,když mají od dvou (techniků) že jsme si ho poškodily sami.

Můžete prosím poradit co dál?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

občas pomůže reklamovat reklamaci. Pokud ani to nepomůže, jedině soudní znalec rozhodne, zdali je to Vaše vina či jiného.

cyril*

Ten soudní znalec vyhotoví jen posudek, ale o vině může rozhodovat jedině soud.

saw*

Neoprávněnost reklamace prokazuje prodávající. Pouze prodávající je povinen nebo oprávněn reklamaci vyřídit nebo zamítnout. Konkretizovat jakým způsobem neoprávněnost reklamace prokázat nelze. Vždy záleží na povaze výrobku. Pakliže nesouhlasíte s vyřízením reklamace a nepostačuje Vám jako důkaz vyjádření výrobce nebo dodavatele, můžete se s prodávajícím dohodnout na vypracování znaleckého posudku nezávislým znalcem _ jejich seznam naleznete na webových stránkách Ministerstva spravedlnosti www.justice.cz . Nepodaří-li se Vám však dohodnout, nezbude Vám nic jiného než obrátit se na soud.

bruk600*
hodnocení

0x

Reklamování mobilního telefonu je velký problém a zákazník vždy tahá za kratší konec provazu. Majitel pokud je přístroj v záruce ho nesmí otevřít a předem si ho zkontrolovat (třeba vyfotit stav) v opravně telefon mohou jednoduše poškodit a následné posouzení soudním znalcem je pak taky nanic. Jedině nechat posoudit soudním znalcem před reklamací, ale to asi nikdo neudělá.

Taky jsme reklamovali mobil, který začal zlobit po 2 měsících od zakoupení.Servis Britex Tábor zamítnul reklamaci, že byl používán ve vlhku a že je vše zoxidované. Po zjištění všech alternativ jsem se ta to vy... a požádal jsem známého elektroopraváře o prohlédnutí a případné vyčištění. Odpovědí mi bylo, že mobil je naprosto čitý a pomohla by pouze výměna základní deky.

Jak už jsem naznačil výše, tak jsem se setkal i s informací, že v některých servisech přístroj znehodnotí záměrně, třeba ho skutečně vykoupou ve vodě a pak ani soudní zanlec nepomůže.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]