Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zesilovač AKAI - pískání z reproduktorů

Od: martin98 odpovědí: 4 změna:

Zdravím, koupil jsem zesilovač AKAI AS110RA-320. Připojil jsem jej k PC pomocí cinchů na jednom konci a na druhým konci kabel končí jackem 3.5. Doma mám již letité reprobedny Phillips (středobas a výška v jednom) ze starší HiFi věže. Výstupy jsou pomocí kabelových dvoulinek. Zapojil jsem je do nového zesilovače a když zesilovač nehraje a je zapnutý, tak se z repráků ozývá pískání, tiché, ale slyšitelné a je to celkem otravné. Na repro je štítek 6 Ohmů. Zkusil jsem obě reprobedny zapojit sériově a následně na jeden kanál zesilovače, ale problém zůstal. Bohužel nemám možnost zkusit jiné repro 8 Ohmů. Mohlo by pomoci použít repro 8 ohmů? Ale pokud jsem to zapojil do série, tak by se impedance měla sečíst na 12 ohmů a problém stejně přetrvává. Čím ono pískání může být způsobeno? Na staré věži jsem nic takového nepozoroval.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Změna impedance na tohle určitě nebude mít vliv. Mění se intenzita pískání podle toho, jak změníte hlasitost na zesilovači? Jestli ano, je zdroj pískání před ním. Při odpojení z PC to píská taky?

martin98
hodnocení

Odpojení vstupu z PC na to nemá vliv, stejně na to nemá vliv i přepnutí "input" třeba na rádio, bluetooth atd. Pískání začne když hlasitost zesílím z nuly na 2 a po zní stejně až na maximum.
Zkusil jsem připojit repro ke steré věži a tam při stejném zkoušení repro jen šumí, a intenzita se zvyšuje, ale rozhodně nic nepíská.

Tak pokud jste ho koupil nový, šel bych ho reklamovat. Pískání z reproduktorů bych taky nevydržel.
martin98
hodnocení

Myslíte, že je taková věc reklamovatelná?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]