Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Samovolné zaplňování interní paměti tabletu

Od: novacek odpovědí: 4 změna:

Zdravím. Mám patrně obecnou otázku na samovolné zaplňování interní paměti tabletu s OS Android, který je bez fyzického připojení na internet po x-násobném resetu do továrního nastavení, takže má v sobě jen programy od výrobce. Pamět ze 2 na 12,22GB (z12.24GB) si sám zaplní za 30min i v nouzovém stavu a končí. Jediné, co ho zpomalí je vypnutí obrazovky?!

Vymazána všechna data programů i z mezipaměti a deaktivovány všechny programy, co šly - Obchod GPlay, Youtube ano, Služby GPlay ne. Navíc po prvních projevech byl tablet přes 1 měsíc s vybitou baterkou v klidu. Po znovu zapnutí je však stav stejný. Pořád si zapíná nejrůznější nastavení pro Obchod a služby GPlay (verze 7.2.13 a 22.18.20), což je tak jediné, co mě napadá jako zdroj zaplnění. A taky se sami přidaly 2-3 další Android doplňky, což je ale asi u OS normální. Z původních programů tak nakonec běží 24, ale v historii plnění paměti se u nich jednotlivě objevuje během posledních 3 hodin nanejvýš po 20MB zabrání paměti.

Díky moc za jakýkoliv nápad řešení.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

lkjhg
hodnocení

0x

Tak zkusit jiný operační systém, třeba Lineage OS.

hodnocení

0x

Všechny programy se snaží aktualizovat a v podstatě si ukládají vše, co jste kdy udělal... Vyberte si programy, které nikdy nepoužíváte - tyto odinstalujte (nesmažou se, ale dají se do "továrního nastavení" - základní minimální verze). Toto provádějte s vypnutou wifi-daty.

U každého takto resetovaného programu pak zakažte aktualizace.

hodnocení

0x
Bohužel, služby a obchod google každý rok steašně bobtnají. Pamatuji, jak na androidu 4 měl balík služeb google a google play jednotky MB. Dnes si tyto služby kradou ze zařízení stovky MB, aniž by uživateli přinášely něco navíc a prakticky jsou schopny starší zařízení s malou pamětí znefunkčnit. Já to u nerootnotých zařízení řeším aspoň tak, že v nich google účet nepřihlásím a aplikace stahuji z jiných zdrojů. Další možností je goole účet použít jen krátce pro instalaci potřebných aplikací, následně se od účtu odhlásit a smazat aktualizace i data služeb google a google play.

hodnocení

0x
Me to dělalo na mobilu Nokia, samotný systém Android zabíral většinu fyzické paměti. Nikdy jsem nezjistil proč. Pomohla až aktualizace Androidu + čistý reinstal Androidu

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]