Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, hledám výkonnou bezdrátovou nabíječku která je schopna nabíjet telefon i skrz asi 8 mm tlustý futrál, ve kterém jsou navíc magnety a plech. Zatím nejúspěšnější je stojánková nabíječka od Lidla za 250 Kč, ale bohužel nabíjí nespolehlivě (možná závisí na přesné poloze telefonu.)
Dekuji za případný typ.
Používám přibližně tento futrál
Skrz plech bezdrátově indukčně nabíjet? No to bych chtěl vidět, kolik energie se přemění na teplo v tom plechu a kolik se jí dostane do mobilu.
Myslite tuhleza 199? lidl.cz/...
mimochodem bacha na to pokud se vam ty telefony hreni, spolehlive to likviduje baterky, baterkam nesvedci teplota nad 38°C
Preco je tam plech a magnety? Ziadate fyzikalny nezmysel, bezdrotove nabijanie funguje ako trafo , dve cievky, jedna v nabijacke, druha v telefone. Vzdialenost musi byt cim mensia a kovove predmety najma zo zeleza z toho robia indukcny sporak.
Da sa vam poradit len jedno, nevymyslajte hluposti.
Nevymýšlím hlouposti, v autě to funguje bez problémů. Mám přibližně tento futrál, jen krapet jednodužší. Ten plech není po celých zádech telefonu.
Ale k čemu proboha takový futrál, když skoro všechny ty karty (barcodei NFC) dnes můžete mít v tom iPhonu!?
děkuji za vysvětlení...
Teď jsem odzkoušel, že když vyndám telefon z vnitřního futrálu, tak díky tenčí vrstvě se telefon nabíjí bez ohledu na plech na zádech mobilu. Takže nejspíš jde skutečně jen o "výkon" nabíječky.
@peter: Vím, že jde o indukčnost cívek a že vzdáleností se indukovaný výkon ve druhé cívce snižuje. Aby indukce dokázala působit přes větší mezeru, musí mít zdroj větší výkon. A takový zdroj právě hledám. A jsem přesvědčen, že existuje. V autě ho mám a nabíječka od Lidla má skoro potřebný výkon...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.