Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hledám výkonnou bezdrátovou nabíječku

Od: rumicek® odpovědí: 10 změna:

Dobrý den, hledám výkonnou bezdrátovou nabíječku která je schopna nabíjet telefon i skrz asi 8 mm tlustý futrál, ve kterém jsou navíc magnety a plech. Zatím nejúspěšnější je stojánková nabíječka od Lidla za 250 Kč, ale bohužel nabíjí nespolehlivě (možná závisí na přesné poloze telefonu.)

Dekuji za případný typ.

doplněno 06.07.22 20:07:

Používám přibližně tento futrál

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

riva
hodnocení

2x

Skrz plech bezdrátově indukčně nabíjet? No to bych chtěl vidět, kolik energie se přemění na teplo v tom plechu a kolik se jí dostane do mobilu.

hodnocení

V autě mám nabíječku (už od výrobce) a ta nabíjí telefon ve futrálu s přehledem, telefon se ani moc nehřeje. Ten plech není po celé ploše futrálu, jsou tam 4 kolečka. Vlastní telefon je v jednoduchém futrálu se 4 magnety a ty jej drží v hlavní "knížečce".

jirkass
hodnocení

0x

Myslite tuhleza 199? lidl.cz/...

mimochodem bacha na to pokud se vam ty telefony hreni, spolehlive to likviduje baterky, baterkam nesvedci teplota nad 38°C

hodnocení

Ano, je to tahle. Telefon se nestačí ohřát, protože se do minuty dvou přestane nabíjet.

hodnocení

0x

Preco je tam plech a magnety? Ziadate fyzikalny nezmysel, bezdrotove nabijanie funguje ako trafo , dve cievky, jedna v nabijacke, druha v telefone. Vzdialenost musi byt cim mensia a kovove predmety najma zo zeleza z toho robia indukcny sporak.

Da sa vam poradit len jedno, nevymyslajte hluposti.

hodnocení

Nevymýšlím hlouposti, v autě to funguje bez problémů. Mám přibližně tento futrál, jen krapet jednodužší. Ten plech není po celých zádech telefonu.

jirkass

Ale k čemu proboha takový futrál, když skoro všechny ty karty (barcodei NFC) dnes můžete mít v tom iPhonu!?

děkuji za vysvětlení...

hodnocení

Zaprvé je tím mobil opancéřován a zadruhé řidičák se mi nějak nedaří digitalizovat :) Visa kartu samozřejmě nenosím...

hodnocení

Teď jsem odzkoušel, že když vyndám telefon z vnitřního futrálu, tak díky tenčí vrstvě se telefon nabíjí bez ohledu na plech na zádech mobilu. Takže nejspíš jde skutečně jen o "výkon" nabíječky.

doplněno 06.07.22 23:30:

@peter: Vím, že jde o indukčnost cívek a že vzdáleností se indukovaný výkon ve druhé cívce snižuje. Aby indukce dokázala působit přes větší mezeru, musí mít zdroj větší výkon. A takový zdroj právě hledám. A jsem přesvědčen, že existuje. V autě ho mám a nabíječka od Lidla má skoro potřebný výkon...

Nejde o vykon, ide o vzajomnu indukcnost dvoch cievok, ked tam nie je spolocny magneticky obvod ako v beznom trafe, tak kazdy mm navyse to zhorsuje.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]