Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Proč fotky nelze mazat ani upravovat?

Od: liska5 odpovědí: 10 změna:

Mám schovanou paměťovou kartu z foťáku NICON z roku 2014. Vložila jsem kartu do foťáku a prohlížela jsem si na displeji ty staré fotečky. Chtěla jsem mnohé z nich vymazat, ale na displeji se objevilo sdělení: Paměťová karta chráněna proti zápisu. A tak nejde nejen obrázky vymazat, aby na kartě bylo místo, ani nejdou zvětšit a změnu uložit. Dá se to nějak ovlivnit?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

Zkuste kartu odemknout

chip.cz/...

hodnocení

2x

Není nějaká pohybující se součástky (nevím jak to nazvat) na kartě. Tou se dala karta za a odmykat.

sfirt
hodnocení

2x

Když se zámeček ulomí nebo ztratí, karta působí, že je zamčena (mimochodem to je jen softwarová záležitost čtečky a do karty není nijak přenášena. )

A nebo karta zdegradovala tak, že už nenabízí režim pro zápis - toto semi stalo u microsd kartz, na které mám zvěčěnou jednu uloženou fotku.

liska5
hodnocení

Děkuji! To bude ono!

ben®
liska5 - ono to bude, jestli jste tu kartu tenkrát sama uzamkla. Ovšem, tento úkon si lze přeci pamatovat.
liska5
hodnocení

Nepamatuji. Navíc s tím foťákem fotilo více lidí. Hlavně, že vím, jak na to.

hodnocení

0x

Fotku té karty sem nemůžete dát? Některé karty mají na boku takový bílý čudlík, který se dá posunout a tím se dá karta buď zamknout nebo odemknout. Nijak jí tím neublížíte.

liska5
hodnocení

Díky, pochopila jsem. Čudlík už je posunutý. Vyřešeno..

Někdy je zakázáno i mazání v foťáku. Ale samozřejmě jinde to smazat jde, je to sw záležitost.

jd
hodnocení

0x

A nemáš kartu zamčenou mevhanickym zamkem? :) to už přece měli VHS kazety, to ty musis pamatovat :))

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]