Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odtahový ventilátor kotle Atmos

Od: lantros7® odpovědí: 4 změna:

Mám dotaz k odtahovému ventilátoru Atas UCJ4C52.

Jaký má vliv na chod ventilátoru,výměna kondenzátoru z kapacity 2uF 400V,na kapacitu 1uF 400V?

Děkuji.

Odtahový ventilátor kotle Atmos

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Podle dostupných informací má tento ventilátor motor 38W. Neznám přesně váš typ, možná max. 50W. Pokud běhový kondenzátor snížíte na polovinu kapacity, výkon nebude stačit pro "normální"chod vrtule ventilátoru...a tím nebude zajištěn dostatečný odtah spalin. Co vám brání použít původní hodnotu kondenzátoru? Výpočet třeba zde badura.cz/... zadejte si tam 230V a 0.038kW...
hodnocení

Typ je napsaný výše v komentu.

Jde o to,že původní motor,běžel s kondenzátorem 1uF,ale odešlo vinutí.

Rozhodl jsem se tedy vyměnit vadný stator motoru,za nový stator z motoru stejné koncepce,ovšem fungující na kondenzátor 2uF.

Vím,je jednoduché koupit motor,či ventilátor nový,ale cena za nový +- 4000,-kč vs náhradní nový motor +-100,-kč,mne přiklání k variantě výměny statorů.

Není ani problém vyměnit kondenzátor v kotli,jenže neznám zapojení v kotli,tedy kde se onen kondenzátor nachází.

Kotel má zeťák cca 100km ode mne,a dal mě jen ventilátor,abych se mrknul,co mu je,když se prý spíná nepravidelně.

O který Atmos se jedná?
30.06.22 19:26
hodnocení

DC25s

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]