Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Spotřeba energie, vyplatí se koupit novou ledničku?

Od: honzas* odpovědí: 7 změna:
Ahoj už dlouho přemýšlím nad koupí ledničky sám ji mám asi 3 roky ale jinak má za sebou asi 20 let. Stále tedy funkční ale kdybych koupil novou asi ušetřím na energii. Na samotném spotřebiči nejsou moc cenné informace ale na internetu jsem ašel parametry. Jsou v přiložených souborech.
Předem děkuji za odpovědi.
doplněno 29.06.22 17:17: Je to ta první.

Spotřeba energie, vyplatí se koupit novou ledničku?
Spotřeba energie, vyplatí se koupit novou ledničku? #2

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

"...kdybych koupil novou asi ušetřím na energii"

Energie určitě trochu ušetříte, ale o to víc Vás bude stát kupování nových lednic každé 3 až 4 roky (těsně po záruce) . Kurvítka fungují spolehlivě. ;)

honzas*
hodnocení

To je pravda. Ale co jsem koukal tak podobné lednice co se dnes prodávájí nemají moc rozdílné parametry. Takže už mě to tolik netrápí.

olinl
hodnocení

2x

Pokud nejsou uvnitř popraskané plasty a termostat funguje, na lednici se ti nic nerosí a zapne se ten termostat jen občas za den v těchto vedrech, neměnil bych. Také mám kombinovanou lednici ARDO 23,5 roku, odchází už termostat, budu muset koupit novou, chtěl jsem s velkým mrazákem nahoře, ale výběr je dost omezený.

honzas*
hodnocení

Popraskaná asi není co si vybavuju ale spíná se co hodinu nebo nevím já to nevnímám. Ale je to tak 50/50 co du kní tak chladí a nebo je vypnutá. Mám jí na 4 stupni asi ze 6.
olinl

4 ze 6 je dobré(termostat v pohodě), já už jsem s termostatem hned na kraji za spínačem a námraza vzadu nahoře+prasklina svisle dolů.. Zkrátka už novou. Samozřejmě koupit novou můžeš, tvoje nynější lednice má 80 nebo 110 Wattů podle chladiva, tak jestli potřebuješ i stejný odběr elektriky nebo menší odběr, proč ne.

hodnocení

1x

20 let starou lednici určitě doporučuji vyměnit.

honzas*
hodnocení

Pardon špatná fotka.
Spotřeba energie, vyplatí se koupit novou ledničku? #3

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]