Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Elektrokoloběžky

Od: sebor* odpovědí: 10 změna:
Ahoj, poučite mě prosím, jak dobíjet lith. baterií 60v,1000w,12 Amps do El. koloběžky Gr7? Mohu ji dobíjet průběžně i při malém vybití, nebo systémem zcela vybít a až potom zcela nabít. Děkuji moc! Sebor

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Cyklické vybíjení a nabíjení tolik nevadí. Větší problém je nechávat baterii delší dobu nabitou (>85%) nebo vybitou (<15%). Při delším odložení baterii nabít na cca 60%.
Dříve když jsem měl elektrokoloběžku dělal jsem to následovně: Baterii jsem skladovat cca v polovině nabití, před plánovanou jízdou jsem ji dobil, po návratu zase částečně dobil. Baterie byla 48V 13Ah, nabíječky jsem měl s 2A a 8A výstupem - 8A jsem používal v případě, kdy jsem potřeboval rychle dobít.

sebor*
hodnocení

Ahoj, moc děkuji za Vaše zkušenosti! Věřím, že přijde i nabíječka. Koloběžka mi má přijít zítra. Sebor

hodnocení

3x
Časté nabíjení nevadí.
Co vadí je mráz a skladování v nízkém stavu nabití.

id
hodnocení

3x
Já u elkola mám v návodu, že mám dobíjet při 20% a na uskladnění dobít do plna. Jednou za 3 měsíce opět dobít.

hodnocení

2x

Já při koupi elektrokola, dostal poučení že baterku mám dobíjet po každé jízdě. Takže počítám že u koloběžky to bude to samé.

Jinak, co říká návod?

sebor*
hodnocení

Díky za odpověď! Doufám, že tam manuál bude. Zítra mi má koloběžka přijít.

makk
hodnocení

2x

Názory se trochu různí, ale já si z toho vzal, že lithiové baterky by bylo ideální provozovat v rozmezí třeba 30-80% a nabíjet pomalu.

hodnocení

2x
Nejlepší pro životnost je používat rozmezí 20-80%. Pokud má 20, tak hned nabít, protože když zchladne, tak napětí ještě klesne. Lze nabít i na 100% ale nejlépe těsně před jízdou. Uskladnění někde okolo 40-60 na chladném místě. Nejhorší jsou extrémy, tedy hluboké vybití nebo vysoké nabití, krátkodobě to ale zase tak nevadí, pokud se při max nabití hned vyjede, nebo po vybití ihned nabije.

sebor*
hodnocení

Děkuji všem za rady! Sebor

sebor*
hodnocení

Ahoj, ještě mám poddotaz, na kolik foukat gumy pro El. Koloběžku Gr7? Doporučení je 2,2 se mi zdá pro ty balóny moc. Děkuji Sebor

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]