Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čidlo k meteostanici

Od: flekl® odpovědí: 16 změna:

Mám meteostanici Emos WSA-502 a venkovní čidlo mě spadlo ze 7. patra dolů na beton a doslova se roztříštilo. Jiné nemohu sehnat. Má to frekvenci 868 Mhz. Šlo by použít čidlo od jiného výrobce, ktré má stejnou frekvenci?

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
První odkaz na googlu mironet.cz/...

Hm, tento produkt není v nabídce...

hodnocení

0x

Tady je na skladě bilyraj.cz/...

Nyní nedostupné...

hodnocení

0x
Zkuste zavolat meteoshop.cz/... a domluvit se na náhradě... mám s nimi dobré zkušenosti... Originál není nikde skladem, prošel jsem hodně dodavatelů... Nebo Ali, podobný m.pl.aliexpress.com/...
hodnocení

Zkusím, děkuji.

hodnocení

Tak nikde nic. Asi to budu muset vyhodit.

22ks skladem conrad.cz/...
K dodání po 25.7. conrad.cz/...
Vše odtud, 5 stránek produktů conrad.cz/...
S kmitočtem 868 je jich tam více...

A které čidlo bude mluvit s tou stanicí?

Já mám třeba toto mironet.cz/...
Původně tam bylo jiné, takže u tazatele vyzkoušet...pozjišťovat další údaje. Ptal se na jiné výrobce...Potřebujeme znát typ čidla...
Tady komplet expert.cz/...

hodnocení

pro nonek. Tak jde o to, zda-li ty čidla budou komunikovat s tou Meteostanicí. Protože čidla mají leckde, ale jaká. Vyzkoušet - ale jak?

Zkušenost s teploměrem s čidlem 433MHz... rušilo ho kde co, i další teploměry sousedů, prostě co den, to vypadlé měření. Přešel jsem na 868 a problémy vymizely... až na to, že časem odešlo čidlo... použil jsem náhradní, funguje dodnes... Zkusím ještě hledat, pro vás..
Dle návodu k meteostanici umí až tři kanály... aspoň na jednom z nich by komunikace s čidlem mohla fungovat;

Kanály jsou povolené frekvence. Neříkají nic o komunikačním protokolu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]