Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vypnutá lednice - doba

Od: tupak odpovědí: 5 změna:
Jak dlouho lze nechat lednici vyplou, aby se jí ani potravinám v ní nic nestalo?
Je 10 hodin v pořádku? Nemyslete si že by to bylo záměrné, ale třeba kdyby vypadl proud nebo tak.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
10 hodin už je dost. Věci v mrazáku pravděpodobně nerozmrznou, ale v lednici stoupne teplota už znatelně.
Hodně záleží, kolik věcí tam je (akumulace).
Kdyby mě to fakt zajímalo, tak vezmu bezdrátový teploměr, strčím dovnitř, nechám dochladit a pak lednici vypnu a třeba po půl hodině sleduju změnu teploty. Pak máte jistotu pro váš případ.

Když si v mrazáku namrazíte náplně do cestovní ledničky, tak je v případě výpadku proudu můžete urychleně přesunout do ledničky. Ledničku poté otvírat jen minimálně.

hodnocení

0x
10 hodin úplně v pohodě. Jen se tam nesmíš chodit každou půlhodinu dívat co se děje.

hodnocení

0x

Záleží samozřejmě na ledničce a jejím obsahu. 10 hodin je hodně, teplota v lednici se velmi přiblíží té venkovní, nicméně za tu dobu se nejspíš nic nestihne zkazit.

makk
hodnocení

0x

Ona ta teplota v ní roste postupně, takže poznat je i půlhodina. 10 hodin mi přijde dost na hraně, můj odhad 5-6hod v pohodě. Samozřejmě záleží jaká je to lednice, co v ní je, jaká je teplota v místnosti...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]