Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,dnes jsem malinko pohnul s parabolou satelitu (Strong SRT 6502) ,abych zlepšil příjem programu (program óčko,občas kostičkuje,ostatní programy super),kvalita se zlepšila,ale najednou se obraz i zvuk zcela vytratil,a to i u ostatních programů.Vrátil jsem parabolu do původní pozice,ale programy nikde.Je mi divné,že při otáčení paraboly se síla signálu vůbec neměnila,a to jsem s ní toči v rozsahu 180 stupňů.Poprvé,když jsem instaloval parabolu,tak při otáčení se signál různě měnil,nyní vůbec nic,přijímač ukazoval stále stejně.Mohl by být poškozen LNB konvertor?,nebo kde by mohl být problém?děkuji za nápady.
Nejprve zkontrolovat kabeláž,vyndat všechny konektory-hlavně u paraboly občas se tam objeví koroze.Zkusit přijímač u někoho na fukční parabole,no a potom ten konvertor.Bohužel jste s parabolou hýbal a seštelovat jí není lehký jako dřív u analogu-chce to měřák.
Satelit jsem si ladil sám a neměl jsem problém (i bez měřáku!),našel jsem pozici s nejsilnějším signálem a pak již vše šlo v pohodě,ale nyní je problém v tom,že přístroj ukazuje stále stejnou sílu signálu at´ s parabolou točím kam chci.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.