Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rozladěný satelit

Od: hafik odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,dnes jsem malinko pohnul s parabolou satelitu (Strong SRT 6502) ,abych zlepšil příjem programu (program óčko,občas kostičkuje,ostatní programy super),kvalita se zlepšila,ale najednou se obraz i zvuk zcela vytratil,a to i u ostatních programů.Vrátil jsem parabolu do původní pozice,ale programy nikde.Je mi divné,že při otáčení paraboly se síla signálu vůbec neměnila,a to jsem s ní toči v rozsahu 180 stupňů.Poprvé,když jsem instaloval parabolu,tak při otáčení se signál různě měnil,nyní vůbec nic,přijímač ukazoval stále stejně.Mohl by být poškozen LNB konvertor?,nebo kde by mohl být problém?děkuji za nápady.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Nejprve zkontrolovat kabeláž,vyndat všechny konektory-hlavně u paraboly občas se tam objeví koroze.Zkusit přijímač u někoho na fukční parabole,no a potom ten konvertor.Bohužel jste s parabolou hýbal a seštelovat jí není lehký jako dřív u analogu-chce to měřák.

hafo
hodnocení

Satelit jsem si ladil sám a neměl jsem problém (i bez měřáku!),našel jsem pozici s nejsilnějším signálem a pak již vše šlo v pohodě,ale nyní je problém v tom,že přístroj ukazuje stále stejnou sílu signálu at´ s parabolou točím kam chci.

hafik

Tak problém je vyřešen,vyměnil jsem LNB konvertor,přístroj pak začal ukazovat při různém natočení různé síly signálů.Pak jsem natočil parabolu přibližně jako mají sousedi a hned se objevily programy.Jinak děkuji.

satman
hodnocení

0x

Pro příště, tady stačí zadat adresu a hned se Vám na mapě ukáže, jak parabolu natočit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]