Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Telefon sám začne vytáčet tísňovou linku

Od: makk odpovědí: 7 změna:

Mám telefon Motorola Moto G30, operátor T-mobile. Manželka má totéž a oběma se nám už několikrát stalo, že telefon zničeho nic začal vytáčet tísňovou linku. Někdy je to při rozsvěcení displeje, někdy třeba při otvírání aplikace (naprosto nesouvisející s tísňovou linkou). Mám podezření, že se to děje od doby, ky proběhla velká aktualizace Androidu. Máte s tím někdo zkušenost? Víte jak to odstranit?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

olinl
hodnocení

0x
Dvě věci bych vyzkoušel: Vyčistit /optimalizovat telefon, spustit aktualizace a RESTARTOVAT telefon, to ničemu nevadí, naopak. Druhá možnost je, že se na zádech telefonu dotknete tlačítka "M" (čtečka otisku prstů), to pokud funguje i jako multifunkční tlačítko, tak je možné, že v Nastavení máte nastaveny např. dva doteky jako SOS tlačítko-to potom spustí tísňovku. Podívej se tedy případně do Nastavení "zadního tlačítka" (čtečku prstů), co je vše nastaveno, jestli i ta tísňovka. U Honoru 8 to tlačítko je multifunkční: Úryvek z článku: Výsledkem je čtečka otisků prstů, která je přesná a rychlá. Bonusem je pak tlačítko, které je v ní ukryté a na které si uživatel může nastavit vlastní akce i spouštění aplikací. Jedním kliknutím třeba spustíte fotoaparát, dvěma svítilnu a třemi například Spotify. Používat můžete i gesta pro ovládání notifikační lišty či třeba při prohlížení fotografií. Stačí po čtečce přejet v horizontálním či vertikálním směru.
makk

Dík za radu, ta čtečka otisků mě nenapadla. Mezitím jsem to vyřešil tím, že jsem v nastavení našel možnost vypnout tuto službu a pro jistotu jsem si jako tísňovou linku nastavil místo 112 číslo manželky. V tom nastavení sice píší, že služba se spustí, když se alespoň 5x stiskne vypínač, to jsem 100% nikdy neudělal.

xc
hodnocení

0x

Na iPhonu stačí to tlačítko podržet, u vašeho telefonu jsem mu že buď to s máčknout v kapse když si dřepne the anebo v nějakém držáku v autě? Ale Android šmírovací systém tak důkladně neznám. Určitě to ale jde vypnout.

A také to můžou udělat Bluetooth sluchátka. Zkuste proto vypnout bluetooth.

pollici
hodnocení

0x
Android ve vychozi instalaci je smirovaci, v cinske mutqci googlu je to jeste horsi. Svobodny zaklad AOSP se da povazovat za solidni os
makk

To ať si mě klidně šmírujou, ale ať mi nevytáčí tísňovou linku. Ale zdá se, že už se to povedlo deaktivovat (viz výše).

Co take asi smiruju u bezneho Pepu? Ako vola zene, kolko zemiakov kupit?

makk

Spíš zachytávají klíčová slova (mám podezření, že i u telefonních hovorů) a podle toho pak cílí reklamu. Tak jako tak tě reklamou krmí, takže rozdíl je jen v to, že se ti snaží vnucovat co tě zajímá.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]