Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

LTE modem nebo mobil?

Od: drn odpovědí: 9 změna:

Zdravím, mám datovou SIM kartu, kterou chci používat na chatě pro více zařízení (notebook, telefony). Přemýšlím, zda zakoupit přenosný LTE modem nebo použít mobilní telefon, který se mi doma válí bez užitku (Samsung S5)?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x
Mobil na tohle bohatě stačí. Vlastně mám doma mobil, který přesně tohle dělá už přes rok v kuse a naprosto bez problémů :)
drn
hodnocení

díky za odpověď

U některých mobilů je akorát problém v maximálním počtu připojených zařízení, většinou je to 8.
drn
hodnocení

Díky za doplnění, do tohoto limitu se učitě vejdu *palec*

Není problém místo hotspotu použít připojení přes usb gb.lan adaptera pak kompy natahat pres switch...
A nebo může být připojený ap k mobilu na kterem teprv bude druhý Ap
Ale myslim že to není reálné
S5 je starší, ale mam vyzkoušeno ale funguje bez problemu
novak1*

Chci taky koupit modem LTE . Jde to taky z telefonu propojit do notebooku? Sim karta by byla v telefonu místo modemu a internet by jsem používal v notebooku? Tak by to šlo? Cez kabel?

Ano, jde to i přes kabel, ale možná ne z každéh mobilu. Já mám v možnostech hotspotu i hotspot přes USB kabel (v počítači se to tváří jako nová síťová karta)

novak1*

V notebooku je Mobilný prístupový bod. Dá sa zdieľať internetové pripojenie s inými zariadeniami. Toto by ale musel mít telefon.

hodnocení

1x

I mobil / tablet postačí, využívám tak starý iPad mini 3, který už výkonově nestačí na moje použití, ale díky větší baterii a dobrému příjmu a hliníkovému tělu, dobře snáší i delší poskytování hotspotu

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]