Přemýšlím jak zlepšit domácí síť. Abyste byli v obraze - v rodinném domě je router, který je dobrý, stabilní, ale nedosahuje ven tam kam chci. Jelikož s opakovači nemám zkušenost přes zdi a myslím, že je to na nic, tak bych asi raději volil mesh systém, ale nevím jaký. Chtěl bych okolo 2,5k max - zamlouvají se mi tp linky. Router je asi 30 metrů vzdušnou čarou od místa kde chci mít signál a vadí v cestě zeď, skříň se zdí, potrubí, zeď a pak je už ono místo, a je trošku níže než pozice routeru.
Já jsem si natáhnul ven do pergoly kabel, koupil za pětikilo úplně obyčejný router, kromě WiFi jsem na něm vše vypnul, propojil jsem routery Lan - Lan a mám naprostý klid. Vše funguje jak má.
To chce jen chtít a vše jde. Já vrtal asi deset děr, než jsem se dostal od routeru k venkovní zdi u pergoly. Pak ještě vykopat pro Kopoflex s kabelem od baráku do pergoly. Od routeru k pergole to je přímo asi 25 metrů, ovšem potřeboval jsem skoro 50 metrů kabelu. Drátu se nic nevyrovná.
tupak
no to je ten problém - stačí chtít. Majitelé domů (prarodiče) nechtějí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.