Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zlepšit domácí síť

Od: tupak odpovědí: 5 změna:
Přemýšlím jak zlepšit domácí síť. Abyste byli v obraze - v rodinném domě je router, který je dobrý, stabilní, ale nedosahuje ven tam kam chci. Jelikož s opakovači nemám zkušenost přes zdi a myslím, že je to na nic, tak bych asi raději volil mesh systém, ale nevím jaký. Chtěl bych okolo 2,5k max - zamlouvají se mi tp linky.
Router je asi 30 metrů vzdušnou čarou od místa kde chci mít signál a vadí v cestě zeď, skříň se zdí, potrubí, zeď a pak je už ono místo, a je trošku níže než pozice routeru.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Já jsem si natáhnul ven do pergoly kabel, koupil za pětikilo úplně obyčejný router, kromě WiFi jsem na něm vše vypnul, propojil jsem routery Lan - Lan a mám naprostý klid.
Vše funguje jak má.

tupak
hodnocení

Kabel bez vrtání nebo stupidniho proplétání, aby nepřekážel, není možné di pergoly dostat. Takže toto nepřipadá v úvahu. Máte nějaký jiný nápad?
To chce jen chtít a vše jde.
Já vrtal asi deset děr, než jsem se dostal od routeru k venkovní zdi u pergoly. Pak ještě vykopat pro Kopoflex s kabelem od baráku do pergoly.
Od routeru k pergole to je přímo asi 25 metrů, ovšem potřeboval jsem skoro 50 metrů kabelu.
Drátu se nic nevyrovná.
tupak
hodnocení

no to je ten problém - stačí chtít. Majitelé domů (prarodiče) nechtějí.

hodnocení

0x

Čím složitější bezdrát, tím spíš to většinou hapruje.

Kabel je kabel. Levný, spolehlivý a síť je bezpečná a stabilní.

Já mash zavrhnul. Kdyby do bezdrátu tahali data ještě kamery, tak to akorát co chvila klekne.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]