Nejste přihlášen/a.
Četl jsem radu, že když se bude nahrávat zpěv, tak se má nastavit gain na mikrofonu (samozřejmě předpoklad je, že mi krofon má regulaci gainu ) tak, aby nejhlasitější hlas, který budu nahrávat (což není ihned otestovat když člověk vidí Úrovně), měl maximálně -12dB (tedy 4x méně než 0dB)?
Mě zajímá proč.
1. proč zrovna mínus 12dB, jak se k tomu dospělo, nebo je to zkušenost...
2. proč ne nula dB, to je na první pohled logická odpověď
0x
V PC terminologii 0dB znamená maximální hodnota veličiny (v případě Float to je třeba 1.0 a v případě Integeru třeba 65535, ale klidně i 1234, nikde není psáno, že se musí použít maximmum Datového typu)
U analogového záznamu to je o něco složitější, je to vázaná na nějakou fyzikální veličinu třeba 1mW nebo jeden Pascal/s nebo 1.5 Voltu, protože to tak někdo definoval.
No to jsou uplný nesmysly.Jste vůbec nepochopil na co se tazatel ptá.To máte oprasklé z WEBu FB.
Nebo je to teoretický produkt našeho školství.Doporučím Vám se naučit počítat s decibely a ještě
si přečíst tazatelův dotaz.On tomu nerozumí, ale paradoxně je jeho otázka zcela jasná a logická.
Jenom pochopit na co se ptá.
Monku vy už nově nefňukáte ani jako zoufalý učitel ale spíše jako zhrzená hysterka. Zchlaďte si ten zavařený mozek studenou sprchou, pak se vraťte a pokud budete i nadále trpět iluzí že umíte tazateli poradit, tak byste tak místo hejtování ostatních konečně mohl učinit. Tak prosím, do toho ![]()
0 db muže být cokoliv.Třeba pytel brambor.Záleží jenom na tom co si zvolíme za implicitní
konstantu (od které budeme vycházet).Záleží taky na tom - podle jakého vzorce
budeme počítat. U1/U2 nebo P1/P2.To je dané implicitní konstantou dbx.
No,a už mužete počítat a tazateli to vysvětlit.Mně je horko!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.