Mám 3 roky starou televizi samsung typ UE43RU7092U a cely den nebyla zapnuta a kdyz jsem večer chtěl televizi zapnout tak proste nereaguje. Má někdo zkušenost jaka může byt porucha? Ma cenu nechavat opravovat? Nebo oprava bude stejne draha jak pul nove televize? Kurvitka jsou nastavena přesně
Pokud jde o to že nereaguje na DO, tak jak píší další, může to způsobit baterie v DO. Vybitá, nebo špatný kontakt. Ovšem tato televize má pravděpodobně ještě i "hlavní" tlačítkový spínač (bývají vpravo ze zadní strany u spodu) a mohlo by jít o to, že je vyputa tímto spínačem. Chtělo by to najít si manuál.
Tlačítko na televizi take nereaguje a navic mám dva ovladače. Jeden od televize druhy od setoboxu od outučka a tim sla televize take zapnout tudíž baterky určitě ne.
A možná hloupý dotaz, je napětí v zásuvce, případně není poškozený přívodní kabel? Ale pokud jde o to že nejde zapnout a nereaguje na ten hlavní vypinač, tak by mohlo jít o poruchu v napájecím dílu a to by snad za opravu stálo. Třeba pokud by se na to kouknul někdo, třeba kamarád, který se vyzná v elektronice. Nebo kontaktovat servis s dotazem, kdy jim specifikovat přesně závadu a dotázat se na předpokládanou cenu opravy.
Přívodní kabel se da od televize vypojit a i tu možnost výměny jsem zkusil a nic. Asi to někomu zkusim hodit at se na to mrkne bo z elektriky vím jen to že kope. Takže baterky v obou ovladačich jsou nove a nejdou hlavni tlacitko na televizi nereaguje a privodni kabel je dobry ten sem měnil. Takže servis
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.