Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zásilkovna nevím jak to funguje

Od: karbanatek® odpovědí: 9 změna:
Zdravím , jsem prodejce mobilu a kupující mi poslal tohle : Jsem se vším spokojen a rád bych si je koupil, ale protože bydlím v Těšína ,nemohu si je vyzvednout osobně. Často však dostávám zásilky a uzavírám obchody prostřednictvím služby Zasilkovna. Vytvořím smlouvu a zaplatím, poté obdržíte platbu na svůj účet a kontaktuje vás doručovací služba. Funguje to takto.U nás zásilkovna není a nemám zkušenosti , myslíte že kupující mi napsal správný postup? Děkuji za reakce .

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x
Podle jeho odpovědi na 90% podvodník..je to až moc formální a uhlazená odpověď než aby to byla pravda.radeji vyčkejte na jiného kupce.. určitě se jich ozve víc než dost kdo si proto přímo přijede

hodnocení

4x
Hlavně za žádných okolností na žádném odkazu co vám pošle nevyplňujte žádné číslo platební karty či přístupové údaje k vašemu účtu, ať vám k tomu tvrdí cokoliv. Jediné, co mu sdělíte či někam zadáte, je číslo účtu a kód banky, nic víc.
Ještě lepší (a jistější) by ale bylo, kdybyste si jen nechal poslat celou částku na účet a po připsání peněz dopravu zajistil sám.
hodnocení

Ano jsem opatrný , nedávno jsem četl na seznamu článek , muž z Olomouce prodával pračku za 1300 kč a přišel o 200 000 kč kupující z něj vytáhl platební údaje .

hodnocení

3x

To je celé divné, jakoby to ani nepsal Čech. *co* Já bych na tohle nereagovala, nebo bych mu napsala, aby mi poslal napřed peníze na účet. Podle mne ale peníze nepošle a bude holedat výmluvy. Docela by to stálo za to ho vyzkoušet, jak bude reagovat. ;)

hodnocení

2x

Postup máte popsaný tady. A pokud se nechcete učit Zásilkovnu, tak poštu snad mají v Těšíně taky.

doplněno 13.06.22 16:04:

Jak to čtu znova, přijde mi to spíš jako pokus o podvod.

lobo*
hodnocení

2x

Zrovna sem viděl tohle

hodnocení

2x

Bacha, často se jedná o podvod. Několkrát se na ozval kupec, že si pošle přepravce ale potřebuje ...

Sdělím mu, že až budu mít peníze na účtě, můžeme pokračovat dále.

Pak se již neozve.

astik
Stejná zkušenost. Jakmile odpovím, že odvoz zajistím sama, tak je konec. Většinou již na toto reaguji tím, že je rovnou zablokuji. Jsou to podvodníci! I jméno často vypoví. A fotky, kde je načinčaná slečna, a má zájem o cokoliv, je 100% podvod! Tyhle "lidi" bych rovnou posílala do severní Koreje. Tam si můžou objednávat co chtějí. *smich2*

tazatelka88
hodnocení

0x
Je to podvod? Zásilkovna_pay
Od: tazatelka 19.06.22 21:32 odpovědí: 40 změna: 27.06.22 15:25
Zdroj: poradte.cz/...
Stačí mrknout jsem.
Poslední dobou příbívá takových ...nebudu psát...ale jednoho takového...hajzla..jsem poslala rovnou do xxxx

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]