Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak utěsnit v ledničce chladící trubku a naplnit plynem

Od: ln odpovědí: 5 změna:

Zdravím,

mám takový problém, vyvrtal jsem z boku do ledničky otvor na pípu :) no a co čert nechtěl, trefil jsem se do trubky s plynem který unikl. Neuvědomil jsem si, že z boku taktéž něco vede. Nechce se mi moc utrácet za novou (teď už vím jak vrtat aby se to nestalo znovu). Lze tu malou trubku něčím zalepit nebo svařit nebo zaletovat a ledničku plynem zase naplnit? Má někdo s tímto zkušenost a dokázal by poradit?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x
To je práce pro chladare. Zaletovat stříbrnou pájkou, vyvakuovat a naplnit chladivem.

hodnocení

4x
Sam to neopravite a odbornik si zapyta vela. Chladnicka sa zmenila na srot.

smode2
hodnocení

2x
Nu, co by to nešlo :) stačí řezačkou odstranit kus poškozeného cu potrubí, navařit ventilek na nový kousek potrubí s 2 spojkami (případně na T spojku) běžným autogenem (pb/kyslík) + stříbrem na spoje, pak ventilek nainstalovat (dotáhnout čepičkou), vyvakuovat a pak nechat vcucnout správné množství a typ chladiva ;)

hodnocení

1x

Trubka se dá pájet , je měděná, nebo spojit spojkou - běžně se prodávají. Ale těžko do toho sám dostanete chladivo, na to asi budete potřebovat chlaďaře

hodnocení

0x

Samozřejmě, že to jde. Ale sám to neuděláte a profesionální oprava bude stát víc, než nová lednička.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]