Dobrý den, snad to není hloupý dotaz, ale jsem v tomto oboru naprostý amatér. Dostal jsem sadu domácího kina 5.1 auna. electronic-star.cz/... Ovšem nedostal jsem o tomu žádnou kabeláž ani nic podobného. Absolutně nevím jaké kabely koupit abych to dokázal zapojit do tv. Navíc tuším že potřebuju nějaký mezikus jako receiver nebo zesilovač. Ovšem netuším co z toho. Televize má pouze HDMI výstup. V příloze zasílám foto výstupu z reproduktorů. Na internetu je tolik možností a informací, že se v tom nedokážu vyznat. Je tu někdo zkušený kdo by mi poradil jaké kabely koupit, případně pomocí čeho to zapojit do TV? Děkuji moc za všechny odpovědi
Zesilovače jsou jen stereo. tzn dva reproduktory. Vy potřebujete AV reciever! AV reciever se připojuje hdmi kabelem a reproduktory dvoužilovými audio kabely k AV recieveru.
Jinak v podstatě když to připojíš k TV, tak to bude hrát jen stereo a zjistíš, že to není ono... Pozor, taky existuje A/D převodník , ale jenom je stereo...
Dobře takže chápu že musím koupit správné kabely (nějaké dvojžílové jak psal kolega výše), dále A/V receiver a k tomu D/A převodník? a signál z televize půjde přes optiku z D/A převodníku?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.