Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.
Vysavač mamky přestal fungovat - resp. při zapnutí jen tak "pobafává" a přitom je cítit spálenina - viz přiložené video. Kontroloval jsem uhlíky, ty vypadají OK. Měnil jsem malý kondenzátor, na který jsem narazil a nepomohlo to.
Netušíte, v čem je problém? Je v háji motor (čímž pádem už se nejpsíš nevyplatí oprava)?
Předem díky za postřehy/rady.
![]() |
Lux Samsung.mp4 | 839.08 kB |
Někde je přerušené napájení, může to být kdekoli - přívodní šňůra, kontakty u navíjecího mechanismu, pokuid má, vypínač, uhlíky, propojovací kabeláž i vinutí trafa.
Normálně by to člověk hledal multimetrem´, ale když to rozeberete a půjdete i jen po čichu (odpojený od sítě), je velká šance, že místo, kde se to oplauje a zlobí, najdete.
Nedosedají uhlíky nebo je spíše "načatá"kotva/rotor motoru (uvádíš že to smrdí..). Na některé vysavače se dají sehnat i kotvy nebo celé motory-možná zde by se něco případně našlo Náhradní díly Eta/...
Môj názor je,že sa v tej hudobnej náhravke pohrávate s vypínačom na výsavači.
Nepotrebujem kodeky,mám svoj sluch a ten zvuk je typický pri prerušovanom prívode prúdu. či ho prerušujete vy alebo niejaký slabý kontakt,nechám uź na vaše posúdenie.
Z nahrávky je slyšet, že se po rozběhu obvod přeruší a opět se spojí až po úplném zastavení. Předem bych proto vyloučil uhlíky a ložiska. Tipuju, že přerušení souvisí buď s cuknutím motoru při rozběhu nebo se setrvačností rotoru. Malým proudem ohmetru v klidu to žádnou chybu neukáže. Kdybych to měl opravit, zkusil bych ho rozběhnout pomalu regulačním transformátorem, aby se vyloučilo cuknutí při zapnutí. Kdyby běžel, byla by chyba ve statické části, kdyby začal přerušovat, byla by vadná kotva. Obojí je opravitelné bez náhradních dílů.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.