Dobrý den, potřeboval bych od Vás radu ohledně výběru bojleru. Rekonstruuji byt, kde není zavedena teplá voda, a proto je nutnost bojleru. Vybral jsem si Ariston Velis evo 100, a to kvůli jeho hloubce jen 27 cm. Na několika fórech jsem již ale viděl názor, že není vhodný k zapojení pro noční proud, který budu využívat. Nikde jsem se však nedočetl, proč tomu tak je. Tímto se Vás chci zeptat, mohu tento bojler zakoupit a připojit jej do sítě pro nízký tarif? Bude fungovat normálně? Děkuji za rady
Nevhodný je protože se s přívodem bude vypínat i jeho elektronika, která tím bude trochu trpět. Další věc je, že nebudete vědět, jaká teplota vody v bojleru (mimo dobu nízkého tarifu) je, protože ukazatel teploty je elektronický. Jinak když už Ariston, tak bych bral spíš verzi INOX s nerezovou nádobou. Každopádně ta elektronika jim občas odchází tak jako tak, už jsem ji po rodině párkrát opravoval či měnil.
Právě že nemá, už jsem to zjišťoval, když si ho koupili rodiče. Ptal jsem se i přímo v Aristonu. Každopádně už jim takto funguje na D25d (NT 2x denně) 6 let a zatím nic neodešlo, tak to asi tak hrozné nebude.
honzasv
Takže podle Vašich názorů by byl vhodnější třeba Dražice OKHE ONE 100, i když je o něco málo větší na hloubku?
Divne, neviem si predstavit, preco by nebol vhodny na vypinanie v dobe vysokeho tarifu, snad len kvoli malemu objemu. To musite prejednat s distribucnou spolocnostou, ake casy zapinania a vypinania maju. Pri malom bojleri moze byt problem, ak je napr sadzba, ked 8 a viac hodin je bojler vypnuty, potom staci dat si sprchu a umyt riad a bojler je prazdny a ohrev vam nepojde.
Napiste, kolko osob bude v byte a aky sposob vyuzitia teplej vody mate.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.