Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zaseknutý dávkovač mycích prostředků

Od: petros odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,
mám dotaz ohledně myčky nádobí. Stalo se nám, že i po domytí nádobí v myčce zůstane dávkovač otevřený.
Dávkovač se v průběhu mytí normálně sám otevíral, ale nyní po domytí zůstane otevřený a před dalším mytím nádobí tak dávkovač nejde zavřít. To tlačítko, co se samo zmáčklo, tak zůstalo otevřený. Po vytažení myčky z elektriky se tlačítko vrátí do své normální polohy. Každopádně ihned po zapojení myčky do elektriky se zase tlačítko zmáčkne a nádobku otevře.
Nevíte, kde by mohla být chyba? Co je v myčce vadného a co bych měl vyměnit?
Děkuji

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Když používáš tablety tak je můžeš hodit klidně mezi hrnce. Funkčnosti myčky to neublíží. Lepší než když tableta zůstane v zavřené schránce na dveřích. Důvod proč se klapka neotvírá na dálku sotva vyřešíme.
Jenže takto se tableta rozpustí už při předmytí, a ne až při hlavním mytí, kdy má.
Sice to nějak umývat bude, ale určitě ne optimálně.
Pochybuju. Ty obaly jsou dělané aby se rozpustily při určité teplotě vody a předmývá to studenou tlak vody při tom otevře klapku a tableta už stejně během předmývani vypadne. Tam není žádná elektronika která by držela klapku zavřenou až dokud nespustí hlavní program.
Elektronika tam právě je a otevře přihrádku ve správnou dobu. Tedy rozhodně v myčkách, se kterými jsem se za posledních 10 let setkal. On se může totiž stejně tak použít prášek nebo tableta bez potahu, a ty rozhodně nečekají na správnou teplotu vody ;)
A ano, mám to ověřené.
V tomto případě tedy nejlepších výsledků dosáhne při použití tablety s obalem rozpustným v teplé vodě.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]