Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zrušení automatického vypínání po 1.5Hod

Od: kral1 odpovědí: 13 změna:

Dobrý den

Koupil jsem vyhřívací dečku. Je určená pro našeho mazla byla v akci. Přidělal jsem k ní husí krk, aby mě nepřekousal přívodní kabel. Ale dečka vypíná po hodině a půl.

Přikládám foto ovládacího prvku jediné desky z obou stran. Má tři stupně hřání.

Potřeboval bych nějak zrušit automatické vypínání, které je napevno nastavena na 1,5hod cca. Je to nějak možné přepájet?

Děkuji za radu Král

Zrušení automatického vypínání po 1.5Hod
Zrušení automatického vypínání po 1.5Hod #2
Zrušení automatického vypínání po 1.5Hod #3

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mate59
hodnocení

5x

To automatické vypínání je tam z bezpečnostních důvodů,nerušil bych to.

kral1
hodnocení

To je blbost a na takovou odpověď jsem se neptal. Staré deky ani boty to neměli už jsem ten nesmysl slyšel někde v dotazu na Alze nebo CZC. A navíc na to jsem se neptal. Vypnu si to kdy budu potřebovat a nebo koupím jinou, spousta jich to nemá proč asi.

hodnocení

2x
1. Dá se přečíst označení toho švábu na prvním foto vpravo nahoře?
2. PS:Nelíbí se mi vaše reakce na mate59
3. Na takovéto použití pro mazlíka je lepší koupit originální, k tomu určený výrobek, nebo topný kabel bez elektroniky cca 30 W, prodává se ve zverimexu, a ten kabel protahat koberečkem. Zrovna před pár dny takovýto ovladač známému zahořel.
doplněno 28.05.22 19:42: Také jsme měli starého nemocného pejska, veterinář už ho odepisoval a vyhřívání pelíšku ho na další dva roky doslova postavilo na nohy. Ale s příkonem opatrně, pokud je vyhřívání trvalé. Pro malého psa by i 15..20 W mohlo stačit.
kral1
hodnocení

1. Já už to bohužel zavřel, a strašně blbě se to rozdělává. Taky si myslím, že to asi bude v tom švábu co jsem to prohlížel. Měl jsem to vyftit líp. Ta potvora v bužírce černé to být nemůže?

2. Nj , když mě zase rozčilují takovéhle rady o ničem :)

3. Vím, že je topný kabel zkusím se někde zeptat. Pod koberec kde leží mě nějak nenapadlo to dát. Dát izolaci aby nešlo teplo dolů. To je docela dobrý nápad.

Ps. On je nemocný už dlouho. Takže ho potřebuji nahřívat dělá mu to dobře. Máme i infra lampu jenže to se u něj musí být a já potřebuji aby se nahřál kdy chce a hlavně v noci kdy je chladno :)

kral1
hodnocení

Supr po něčem takovém se poohlédnu. Mě zase připadalo 30W málo, ale pokud máte zkušenost zkusím se podívat po 20W kabelu. Ted ale záleží jestli koupit víc metrů a stejnou watáž a nebo jak prodávají 1metr

Na rozumný meandr je metr málo, minimálně 3 m.

123*
hodnocení

0x

Nerušit, neznáme důvod tohoto výrobce k tomuto omezení... raději pokud to pomůže, tak stím vydrbat s pomocí digi. časovacíh hodin do zásuvky, pokud na zrušení intervalu stačí vypnout a zapnout deku či co to máte. Pokud výrobce v návodu nemá nějakou maximální dobu provozu mezi 1,5h, tak jste z obliga jak vy, tak výrobce...

kral1
hodnocení

Stím časovačem mě to taky napadlo. Ale je to takové krkolomné řešení.

123*

To sice ano, ale zase to zkuste brát i z hlediska komfortu, než něco furt tsrkat do zasuvky, tak pohlidat kdy pes si chodi lehnout, a vychytat cas na predehrati tzv. stale telpy pelech pro psika...*pivo*

hodnocení

0x
A) zkuste to napájet jiným kabelem, jestli ten spínač není v tom ovládání.
B) bych to nedělal. Výrobce asi ví, proč to tam dal.
kral1
hodnocení

Spínač bude v tom ovladači, protože po těch 90 minutách to bliká. Odpojím od proudu a znova zapojím jede dál.

Pokud dám přímí kabel pojede to naplno. Já potřebuji aby to hřálo míň dávám to na jedničku nebo dvojku. Nevím jak to ubírá na ten menší chod. Do dečky jde stále proud, ale jestli po zahřátí na určitou teplotu vypíná, což je ale asi blbost nevím kde by to mělo čislo, když tam vede jen dvoulinka.

hodnocení

0x
Neda sa to. Je to jednoucelovy obvod, zrejme s procesorom, kde bezi vyrobcom napaleny program. Regulator mozete cvaknut a nahradit triakovym regulatorom s potenciometrom. Potom sa uz len modlit, aby to v trvalej prevadzke nezacalo horiet.

riva
hodnocení

0x

Celé bych to zapojil přes cyklovač, který bych nastavil třeba tak, aby vždy po hodině na minutu vypnul.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]