Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Osobní bateriový nárazový alarm

Od: karelxii* odpovědí: 2 změna:

Dobrý den,neví někdo,zda existuje nějaký malý bateriový osobní alarm?/případně kde se dá sehnat/ Mám otce,který nepravidelně jakoby omdlí,spadne a je neschopen pohybu /jakoby v bezvědomí/ Uvítal bych,kdyby měl u sebe nějakýto alarm,který by po jeho pádu spustil zvukové upozornění na jeho pád.Děkuji moc a přeji hezký den.Karel

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hanher*
hodnocení

0x

Dobrý den,

někde jsem něco podobného zahlédl, fungovalo to na principu gyroskopu.

repak*

Gyroskop je zařízení udržující si v inerciální soustavě stále stejně orientovanou osu rotace, využívá se například v navigacích letadel a kosmických lodí. K tomuhle účelu by se moc nehodil. Mimo jiné už třeba jen proto, že aby fungoval, musí to být dost hmotný setrvačník roztočený na vysoké otáčky. Mimo jiné mi ani není jasné jak by se gyroskop využil pro detekci nárazu. Asi jsi měl na mysli akcelerometr.

Jinak k otázce: v prostředí zdravotnické techniky, kam trochu dotaz patří, se pohybuji 30 let a nemám ideu jak by mohlo podobné zařízení fungovat:
- pokud bych chtěl alarmovat při prudkém nárazu pak snad princip akcelerometru (indikátory mechanického nárazu se používají například při dopravě křehkých předmětů); jsou ale minimálně dvě směry pádu a kam čidla připevnit - na hlavu? Mimo to do nežádoucího stavu se sledovaná osoba může dostat aniž upadla, třeba když leží - pád je spíš už důsledkem popisovaného stavu než jeho příčinou
- nejde jen o pád, ale o stav "bezvědomí" obecně: pak něco jako je "tlačítko bdělosti" v lokomotivách, ale byl by sledovaný ochoten jej mačkat co třeba 5 min, a co když regulérně spí?

Problém totiž je CO detekovat. Takže jsem tazateke asi nepotěšil ...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]