Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Která TV zvládá avi?

Od: astik odpovědí: 24 změna:
Nevíte někdo, která TV přehrává bez problémů avi? Dříve to nebyl problém, ale teď ty superchytré TV to nějak nezvládají. Potřebuji jen, aby byla veliká 32 a zvládala flašku v avi. Cena co nejnižší. Nejlépe Panasonic.
V obchodě mají jen ty velké, drahé a nemůžu si to přímo vyzkoušet Díky za radu.

24 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

11x

Avi je tzv. "kontejner". Může obsahovat různé kodeky. Proto TV některé soubory s koncovkou .avi přehrají, některé ne.

Video formát (avi, mkv, mov, mpg/mpeg, flv, ts, webmv, wmv,...) je kontejner, který mívá 1 až 5 prvků:
- obraz/video - kodování nejčastější H.265, H.264(MPEG-4 AVC), DivX, XviD, WebM(VP8, VP9)...
- zvuk - kódování nejčastější MP3, AAC, FLAC
- titulky - text český, slovenský, anglický ...
- synchronizační informace
- metadata - rozměr, poměr stran obrazu, čas, prostorový zvuk
Programy jako MediaInfo a podobné, i VLC zobrazí obsah kontejneru. V návodech k televizím bývá tabulka jaké kódování zvládají.
Názvy bývají pro stejné kódování různé, k dokonalému zmatení neodborníků.
Každý jednotlivý prvek formátu v kontejneru musí umět přehrávací zařízení dekódovat.

Koncovky jako AVI jsou k ničemu, zavedl je ke zmatení Microsoft ve Windows. Rozhodující je hlavička souboru, běžně nezobrazovaná (zobrazí výše zmíňovaný MediaInfo). Ale jiné NE-Windows systémy koncovky vůbec nepotřebují, používají povinnou hlavičku souboru.

Například u Word dokumentu změňte koncovku na AVI a ze spuštěného Word-u si otevřete docela běžně onen dokument dle jména, ač má koncovku AVI.

krtek6
hodnocení

2x

dneska už to nedá žádná nová...stejně jako DivX...výrobci televizí musí platit poplatky za používání tohoto kodeku, a to se jim nelíbí...já mám tv z roku 2018 a ta jako jedna z posledních premiových ještě tohle dává spolu s novějšimi formáty...musíte si pořídit buď media center nebo se naučit dívat na filmy v lepší kvalitě, které mají modernější kodek...

jm
hodnocení

2x
Moje Orava to umí. Tv se dají koupit FHD do 5000 s 40-43" úhlopříčkou. Jsou kvalitní, moje funguje dobře 6 let bez jediného problému. Syn má napojen externí disk s pohádkami snad každý den.
Kdo se mi tu zase bude smát, ať si klidně koupí Sony za 50 tis. Já mu to přeju...
astik
hodnocení

Můžete mi prosím napsat konkrétní značku? Děkuji ☺
re4zon
Kvalitni je predevsim televize s dobrym obrazem, coz televize za pet litru ani nahodou mit nebude. Cokoliv jineho se da vzdycky vyresit dodatecne. Drahou televizi si koupi ti co vedi co delaji, i ti co to nevedi. Stejne jako cokoliv jineho. Takze tyhle zvasty bych doporucoval si nechat nekam na sjezd setrilku.

televize.heureka.cz/... - myslíte, že tato je sice levná, ale to 4K UHD bude fejk?

Z uvedené částky je na cestě ještě 500,-Kč CASCH BACK.

TV jsem koupil tchýni - zvuk je perfektní, 4K video super... ale pustit si na tom AVI, tak to samozřejmě tak hezké nebude.

Proč bych ale měl kupovat TV za 50000,- při potřebě pouštět si tam AVI?

Pro tazatele - ta Orava je LT-1094 - televize.heureka.cz/... - Pro vaše účely bude TV za dané částky dostečná, recenzí je řekl bych celkem dost.

Ovšem jak píše jiný rádce ve vláknu - je možné, že jedno avi přehrát jde a druhé ne - takže pak ten konvertor nebo zkusit stáhnout v jiném formátu.

29.05.22 14:30
astik
hodnocení

hjbljb
hodnocení

1x

Připojte TV k PC přes HDMI, a spuste AVI v PC. V PC nastavte WIN + P duplikovat. Nebo konvertujte Avi soubor třeba do mp4

hodnocení

1x
Moje TV s Androidem zatím zvládla všechno, co jsem na ní pustil. Sice některé zastaralé formáty dekóduje softwarově, ale ani se starými 700 MB nekvalitními "AVI" není problém. Samozřejmě s dobrým přehrávačem. Používám převážně MX Player.
astik
hodnocení

Jaká je to TV? A jaký přehrávač? Tomu nerozumím. Chci dát flašku do TV, pustit a koukat. Promiňte, ale již jsem psala, že tech. moc nerozumím. Díky.
TV mám konkrétně značky TCL, ale na tom nezáleží. Má to Android (jako mobil) a stáhnete si do toho libovolný přehrávač (aplikaci), který vám bude vyhovovat.
astik
hodnocení

Aha, děkuji. ☺

astik
hodnocení

Děkuju. Mám také starší TV a ta to z 95% bere vše, co na ní pustím = avi. Neumím tu technickou hatmatilku, které mám už plné zuby. Vím, že avi je "kontejner", ale má stará LG ho umí přečíst. Ty moderní překombinované krámy neumí nic. Jen člověka štvát. Proč neprodávají techniku pro "blbce" a pro tech. odborníky? Když nám stažený film, chci si ho jednoduše pustit a nic nepřevádět, neřešit, ale to v dnešní době chci si moc. Určitě mi zde někdo poradí, až se teda na nic nekoukám. Díky, ale občas se ráda podívám. A hlavně na to, na co chci já a bez těch stupidních reklam. A bez "zčernalých" kanálů. Takže ještě jednou všem děkuji. Pokud by někdo věděl o konkrétní tv a je stále v prodeji, budu ráda ☺
Moderní překombinované krámy jsou proto, že jsou někteří lidé stále nespokojení. Třeba s kvalitou obrazu.
Klasické rozlišení televize video ještě snížilo a když se kazeta párkrát překopírovala, byl to jen rozmazanej flek, často i černobílý.
Nároky stoupají a tak teď už nestačí HD kvalita, každej chce 4K, fajnšmekři 8K a to by byly tak obrovský soubory, že se stále vylepšují kodeky které snižují velikost souborů.
krtek6

tak ono v prvé řadě je potřeba si uvědomit, že vy nemáte co stahovat...vy si máte koupit a zaplatit...třeba dvd nebo blu-ray... a pokud si někde platíte např. Netlifx nebo podobnou internetovou věc, tam je to udělané tak, abyste to pustila všude za všech podmínek...ale stahování filmu je pirátská distribuce a výrobci TV ani pirátští poskytovatelé tohoto obsahu nejsou povini vyhovět dalším pirátům, aby jim to šlo..není to jejich máčka

astik
hodnocení

Tak zaprvé, nikdo nic nedistribuuje! Je to na netu, mám možnost si to stáhnout pro vlastní potřebu! tak si to stáhnu. Jsou tam věci, které nikde nejsou. A Netflix..., mne nezajímá. Nebudu stále dokola zírat na krvavé blbosti! Měla jsem možnost ho vidět, vypnula jsem ho. Nic tam není. Pro mě! A to ostatní je stejně stále v TV! A za druhé, jsem se neptala na stahování/distribuci, ale na typ TV! Jsem ráda za odpovědi ostatních. Jejich odpovědi se týkají mě otázky. A děkuji jim za to!
Krtku, film si můžu legálně stáhnout. Odkudkoliv.
Problém je trochu jinde. Nesmím ho legálně nikam nahrát, nemaje autorské práva.
Takže kdyby bylo vše dle práva, nemám si co stáhnout, neb nikde nic nebude ke stažení.

hodnocení

0x
Androidové TCL nemají žádné problémy a jako otevřený systém umožňují případný chybějící kodek doplnit. Jestli se ale dělají menší než 45 netuším. Mám 65ku
astik
27.05.22 14:10
hodnocení

Děkuji
U Androidové tv je navíc výhoda že když už něco nejde náhodou spustit přehraje se to v počítači třeba ve VLC a klepnutím na "vykreslit" se to automaticky objeví i na televizi bez toho že bys ještě potřebovala krabičku miracast nebo kabely.
astik
hodnocení

To ale musí být propojena TV s PC?
Jen musí mít oba zapnuté bluetooth nebo být na stejné wifi. Pak se jen v televizi ta fajfka povolí v menu a už se vzájemně vidí. Já mám v obou zařízeních stejný přehrávač VLC který má tu vyhodu, že si při instalaci automaticky stahuje i kodeky které v zařízení chybí. Pak, když v počítači najedu na volbu obraz / vykreslit už mi sám televizi nabídne.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]