Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nezhori mi pristroj?

Od: gubaxan® odpovědí: 2 změna:
Zdravim.
Mam svetla na venek, ktere budou svitit bud celou noc (tma) nebo bych je musel zapinat ruco kazdy den, takze jsem koupil casovac aby to sam zapinal a vypinal. Je zastrceny do zasuvky a uz do nej ovladaci krabicka od tech svetel, ale vec ktera me zajima je-ze pres ten casovac jak kdyby trochu prochazi elektrina a ta ovladaci krabicka problykava kazdych 5vterin, to same se delo i v zime s led osvetlenim, to ale po vypnuti elektriny casovacem svitilo porad ale hodne malo…
Vpodstate je mi to jedno, jen mi jde o to aby se tim neco neodpalilo….

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Vnější světlo má osvítit prostor, když se v něm po tmě někdo potřebuje pohybovat. Svítit celou noc je nehospodárné a zbytečné.

Používám na spínání osvětlení pohybové senzory, většinou PIR, které spínají jen při pohybu v tom určitém prostoru. Na většině PIR detektorů mohu nastavit citlivost, a úroveň vnějšího osvětlení, při které spíná, také délku sepnutí po skončení pohybu. např. conrad.sk/...

Teda na dvoře svítí světlo jen tehdy, když se tam pohybujeme. Nebo když je tam někdo jiný, cizí. Pokud cizí vejde do chráněného prostoru, rozsvítí se světlo a případně (přes sepnutý spínač) zní i zvukové znamení. Varování pro cizí, oznámení pro domácí.

Senzor má minimální spotřebu, může být pod napětím 24 hod. denně. V baráku mám senzorů 5, hlavně v chodbách a prostorech, kde se pohybuje starší osoba, která v noci už neumí najít vypínače. Když vejde, světlo se rozsvítí, když odejde, po pár vteřinách zhasne.

Nezapomínám teda včas zapnout a potom vypnout, nepřestavuji zimní a letní čas, sepnutí automaticky řídí úroveň slunečního osvětlení.

jabraka*
hodnocení

0x

Systemy Smarthome umí ovládat elektrická zařízení pomocí programovacího zařízení.Záleží pak jen na tom,jaké spotřebiče propojím do ovladače.Ty pak budou zajišťovat funkce osvětlení,topení větrání podle programů. SmartHome - intel/...

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]